Vi är med där det händer

Om energi

Ljus, värme och fungerande hushållsapparater varje dag. Lösningar för ett mer hållbart samhälle på lång sikt. Som energibolag har vi stort ansvar. Vi måste ligga steget före alla andra, delta aktivt i utvecklingsprojekt och påverka så mycket vi kan – inte bara i frågor som rör vår egen produktion och distribution, utan också vad gäller framtidens smarta hem, hållbara städer och hållbara transportlösningar.

Så här går det till

E.ON Sverige producerar, distribuerar och säljer el, gas, värme och kyla. Här kan du läsa om vilka källor vi använder, hur vi omvandlar dem till energi, hur vi distribuerar energin till hus och hem, och inte minst: hur vi påverkar varje steg på vägen för en bättre framtid.

Ladda din energikunskap

Är du lärare eller elev i grundskolan eller gymnasiet? Besök vår energiutställning eller gör ett studiebesök på ett av våra kraftverk!

Hållbarheten visar vägen

Eget vindkraftverk, fjärrstyrd energiförbrukning och laddningsstolpe för elbilen. I huset Hållbarheten i Malmö testar våra hyresgäster nya lösningar för framtidens smarta hem.

Om ansvar

I en kortfilm om miljöansvar berättar experter, opinionsbildare och E.ON-anställda om sin syn på företagsansvar. Kommentera gärna filmen på Youtube.