Finalen i E-Prize  är avgjord - lär känna Sveriges energismartaste personer 

E-Prize–tävlingen som utser Sveriges energismartaste person är avgjord! Lär känna vinnaren och finalisterna i E-prize och läs mer om deras energieffektiva lösningar.

Staffan Johansson

Omsatte teknikintresset till energieffektiv lyx

Staffan Johansson är Sveriges energismartaste person och vinnare av E-Prize 2014! Han nöjde sig inte med husleverantörens standardlösningar. Han planerade för ett boende med bästa möjliga komfort och lägsta möjliga energiförbrukning.

Susanne Dahlström

Halverade energiförbrukningen i 70-talsvillan

Susanne Dahlström och hennes man Bo började energieffektivisera villan och fortsatte därefter i sommarhuset där återanvända båtdelar samsas med ny teknik.

Lars-Erik Persson

70-talsvillan blev modernt lågenergihus

Lars-Erik Persson har metodiskt energioptimerat sin elslukande 70-talsvilla. Idag får han värme och el från solen och behöver inte bekymra sig nämnvärt över framtida driftskostnader.

Martin Alvin

Energieffektivisering av 100-årigt hus

Maskiningenjören Martin Alvin i östgötska Sturefors har tillsammans med flickvännen och möbeltapetseraren Hanna Nilsson förvandlat ett 100-årigt hus till ett föredöme inom energieffektivisering.

Robert Werner

Smarta hemmabyggen i 40-talsvillan

En PC-fläkt, vattenfyllda hinkar och en strumpa i jeanstyg – Robert Werner i Landvetter är E-Prizefinalisten som satsat på smarta hemmabyggen i sin 40-talsvilla.


Dela din favorit på Facebook

Gillar du det här bidraget? Dela det gärna på Facebook!