E.ON arrangerar guidade kraftverksturer längs nedre Lagan

Pressmeddelande den 15 juni 2007

  

Nu när högsäsongen för E.ONs besöksverksamhet vid Lagaholm i Laholm drar igång kan vi presentera en mycket efterfrågad nyhet. Från och med vecka 25 arrangeras guidade kraftverksturer längs nedre Lagan där några av Sveriges äldsta vattenkraftverk besöks.

– Dessa kraftverks roll i den halländska industrihistorian har nyligen uppmärksammats i den nyutgivna boken Avtryck från en epok: industriminnen i Halland av Bengt Spade och Gösta Karlsson. De utgör ett stycke svensk ingenjörskonst, berättar Lennart Olsson, anläggningsansvarig på E.ON Vattenkraft.

Kraftverksturerna, som är gratis, går varje tisdag klockan 09.30 till 12.00 och bokas via turistbyrån i Laholm. Antalet platser är begränsade och tilldelas enligt principen ”först till kvarn”.

– Vi har märkt av ett ökat allmänt intresse att få komma in i dessa annars stängda byggnader. Jag tror generellt att intresset för förnybara energikällor har ökat i och med klimatfrågans höga placering på den allmänna agendan, säger Lennart Olsson.

Ytterligare upplysningar lämnas gärna av Lennart Olsson, anläggningsansvarig på E.ON Vattenkraft, telefon 070-637 34 23.


Utsänt av:
E.ON Vattenkraft Sverige AB
Information
Jonas Andrén


Arkiv

Pressmeddelanden 2011
Pressmeddelanden 2010
Pressmeddelanden 2009
Pressmeddelanden 2008
Pressmeddelanden 2007
Pressmeddelanden 2006