Hyreshus i Lund först i landet med biogasvärme

Pressmeddelande den 26 september 2007

Amos Fastigheter blir först i landet med att värma hyreshus med förnybar biogas. Till att börja med berörs tre av bolagets fastigheter i Lund, som försörjs via rör med biogas från jordbruksavfall och svingödsel i Bjuv.

– Att värma upp våra fastigheter med biogas kostar oss lite extra. Men det är samtidigt ett utmärkt sätt att ta vårt miljöansvar, säger Carl-Fredrik Thörnholm, vice VD på Amos Fastigheter.

I dag värms tre av Amos fastigheter - samtliga i Lund - med biogas, men den förnybara energigasen är aktuell för fler fastigheter.

– Vi vet att många av våra hyresgäster ser ett mervärde i att husen värms upp på ett för miljön bra sätt. Då är biogas ett utmärkt alternativ, säger Carl-Fredrik Thörnholm.

Tidigare har E.ON uteslutande sålt biogas till fordon, men i och med samarbetet med Amos Fastigheter tar biogasen nu även steget in i uppvärmningssegmentet.

– Biogasen efterfrågas mycket och hjälper våra kunder att nå sina miljömål på ett enkelt sätt, säger Christer Bäcker, försäljningschef på E.ON Sverige.

Biogasen till Amos Fastigheter kommer från E.ONs biogasanläggning i Bjuv. Biogasen, som utvinns av jordbruksavfall och svingödsel, är förnybar och bidrar inte till växthuseffekten. Biogasen kräver inte heller några energikrävande transporter utan kommer via det underjordiska gasnätet.

För mer information kontakta:

Carl-Fredrik Thörnholm, vice VD Amos Fatigheter, 0709-92 37 66
Christer Bäcker, försäljningschef E.ON Sverige, 0706-25 03 25
Mattias Hennius, informationschef E.ON Gas, 0705-19 18 92


Utsänt av:
E.ON Gas Sverige AB
Information
Mattias Hennius


Arkiv

Pressmeddelanden 2011
Pressmeddelanden 2010
Pressmeddelanden 2009
Pressmeddelanden 2008
Pressmeddelanden 2007
Pressmeddelanden 2006