Foto: Yurikaphotography

Vi på E.ON har inlett ett spännande samarbete med nya serien ”Anja och Filippas hållbara drömhus”. Här får du följa paret Anja Pärson och Filippa Rådin Pärson i deras YouTube-kanal när de går från idé till att bygga ett klimatsmart hus i Umeå.

Det här programmet är ett sätt för mig att använda mitt namn till något bra.

Anja Pärson

Med den här serien vill Anja och Filippa visa och inspirera till hur man kan bygga hållbart och med en minimal påverkan på naturen omkring. Huset är till och med byggt så att platsen ska kunna återställas till sitt ursprung om de en dag väljer att flytta. Lite som ett lego kan man alltså plocka ner huset och ta det med sig. 

Projektet ligger Anja och Filippa varmt om hjärtat. Alla materialval är noga genomtänkta och alla lösningarna väl valda. Ingenting är lämnat åt slumpen utan paret har lagt tid på att hitta de absolut bästa och klimatsmarta valen. Grunden är till exempel tillverkad av återvunnet glas, fasaden i timmer från en närliggande stad och innerväggar är 100% spillmaterial. 

Visionsbild över Anjas och Filippas hållbara drömhus, vy från vattnet. Illustration: Varg Arkitekter
Visionsbild över Anjas och Filippas hållbara drömhus, vy från vattnet. Illustration: Varg Arkitekter

Huset kommer att ha en laddbox ifrån E.ON. En smart energilösning som kommer att möjliggöra för paret att ladda sin elbil snabbare, säkrare och billigare hemma. Det ger också en trygg känsla i att veta att bilen alltid har el när man ska ut och köra. 

Anja och Filippa har även valt ett elavtal med förnybar energi från E.ON.  Detta innebär ett elavtal där energin kommer från sol-, vind-, vatten- och biokraft, allt för att skapa ett mer hållbart hem men även en mer hållbar framtid. 

För att se serien som visas i tio delar, gå in och prenumerera på Anja och Filippas kanal på YouTube.

El – så här har vi tänkt

Anja och Filippa ska bygga sitt drömhus – sitt hållbara drömhus. De ringer Lena Berglund på E.ON för att höra mer om vad förnybar energi är.

Om du, precis som Anja och Filippa, har frågor kring el så kontakta gärna vår Kundservice.

Äntligen dags för laddbox

Anja och Filippa får äntligen sin laddbox vid huset. Nu kan de köra på el i stort sett hela tiden i och med att de kan ladda sin hybridbil både i stan och vid nya huset.

Ladda hemma med laddbox

Ladda din elbil snabbare, säkrare och billigare hemma. Läs mer om alla fördelar och hur det fungerar här.

Teckna ett hållbart elavtal

För att ställa om och skapa en bättre och mer hållbar framtid behöver vi använda förnybar el. Läs mer om förnybar el och vårt elavtal här.