Elnät | Backer BHV skyddar sig mot spänningsdippar - E.ON
apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Backer BHV skyddar sig mot spänningsdippar

Backer BHV, som är en del i NIBE-koncernen, bestämde sig för att göra något åt skyddet mot spänningsdippar. Allt för att skapa en högre tillgänglighet i produktionen. Varje gång det blinkade till i lamporna stannade industriugnen och det tog timmar att komma igång igen.

Vårt uppdrag blev att minska störningskänsligheten i ugnen, utan att kompromissa med säkerheten. Det löste vi genom att analysera processen och utmaningarna tillsammans med den erfarna personalen i produktionen på Backer BHV. Med ett nytt lokalt energilager och specialbyggda reläer kan nu den känsligaste delen i anläggningen skyddas utan att säkerheten påverkas.

Lösningen har minskat stilleståndsproblem och kostnader med spänningsdippar med minst 95 procent, uppskattar Bengt Carlsson som är elchef på Backer BHV.

– Dessutom undviker vi slitage på maskiner, för att inte tala om påfrestningen på personalen, säger han.  

Nu går vi och Backer BVH vidare och ser på hur vi kan lösa andra utmaningar tillsammans.

Scrolla upp