Lägenheterna i Brf Viborg 1 är fördelade på flera fastigheter, och vi på E.ON har ett mångårigt samarbete med föreningen som köper el och fjärrvärme från oss.

Lägre fasta kostnader med gemensamhetsel

Brf Viborg 1 har också valt det som kallas gemensamhetsel eller IMD-el (individuell mätning och debitering). Gemensamhetsel minskar kostnaderna för elnätsabonnemangen rejält i fastigheterna. Istället för att ha ett elnätsabonnemang för varje lägenhet har man ett enda abonnemang per fastighet.

– Gemensamhetsel har blivit allt mer populärt eftersom det sänker de fasta elkostnaderna, säger Frida Lundqvist Mathieu, kundansvarig på E.ON. En annan fördel är att det ger bra förutsättningar för att komplettera med solceller, om man skulle vilja.

Testar SmartKomfort – ny digital tjänst

I våras fortsatte dialogen med Brf Viborg 1 om ytterligare möjligheter att optimera energianvändningen och sänka kostnaderna. Och det mynnade ut i att föreningen blev pilotkund för att testa vår nya digitala tjänst SmartKomfort.

– Med E.ON SmartKomfort optimerar du fastighetens inomhustemperatur och energianvändning. Du får full koll på ditt värmesystem genom digital övervakning och meddelas om något är fel. Helt enkelt bättre komfort med lägre förbrukning, berättar Frida Lundquist Mathieu.

– Det känns väldigt tryggt och smidigt med SmartKomfort, säger Emma Bergvall och Johan Hellqvist som sitter i föreningens styrelse. Dessutom uppskattar vi den digitala plattformen E.ON Navigator, som är ett utmärkt komplement där vi också kan följa kostnaderna på ett enkelt sätt.

– Brf Viborg 1 är en förening som har siktet inställt på framtidssäkrade lösningar, säger Frida Lundquist Mathieu och avslutar: Tillsammans optimerar vi energianvändningen!

Kontakta oss gärna

Norrköping och Söderköping
Ulf Andersson
0761-02 08 41

ulf.andersson@eon.se

Malmö
Tim Tiger
0703-01 70 87

tim.tiger@eon.se

Stockholm
Peter Karlsson
0722-14 47 59

peter.karlsson1@eon.se

Örebro
Sarah Ekerbring
0730-208493

sarah.ekerbring@eon.se