Laddlösningar | Climat80-gruppen kör på förnybar el - E.ON
apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Företaget som kör på förnybar el

Climat80-gruppen arbetar med helhetslösningar inom ventilation, VS, kyla och fastighetsservice. Deras mål är att alltid leverera energismarta och långsiktiga lösningar som har låg miljöpåverkan. Men de tänker inte bara på sina kunder, de har även valt att satsa på hållbarhet inom hela företaget. Bland annat genom smarta laddstolpar.

Climat80-gruppen jobbar dagligen med att leverera lösningar med låg energipåverkan till sina kunder och har valt att dessutom installera laddstolpar till sina eldrivna tjänstebilar.

– Vi investerade i våra första elbilar redan 2015 eftersom vi vill bidra till en bättre miljö. Det är svårt att sia om hur det kommer att se ut i framtiden men jag tror på elbilen, säger Martin Sjöberg, serviceledare inom el på Climat80gruppen.

Påtryckning från kunder

De företag som vill satsa på klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid kan bland annat söka investeringsstöd genom Klimatklivet hos Naturvårdsverket. När Climat80gruppen blev beviljade investeringsstödet valde de att satsa pengarna på 15 laddstolpar från E.ON.

– Allt fler företag satsar på att byta ut sina gamla tjänstebilar mot mer miljövänliga alternativ. Vi får ungefär tre förfrågningar i veckan från våra kunder som handlar om laddstolpar, säger Martin.

Idag har de 19 elbilar och laddstolpar i både Malmö och Lund.

– Vi är supernöjda och känner att vi har hittat en bra lösning. E.ON erbjuder en komplett lösning som innebär att vi inte behöver tänka på varken administration eller service. Det är otroligt skönt, säger Martin.

En laddstolpe lika smart som telefonen

E.ONs kunder kan välja mellan tre olika paket som innehåller allt från hårdvara och installation till abonnemang och tjänster. E.ON står för såväl leverans och installation som drift och kundservice, liksom säker laddning av alla elbilar inklusive laddning med eller utan identifiering.

– Vi har tagit fram ett system som är enkelt att använda. Man kan egentligen säga att vi erbjuder en smart laddstolpe som fungerar ungefär som en smart telefon, säger Linda Eriksson, Project Manager för laddlösningar på E.ON Energilösningar.

E.ON har idag ihop med partners drygt 3 100 laddstationer runt om i Europa. Fler är på väg.

– Marknaden för elbilar har ökat med över 60 procent bara i år. Även fordonsindustrin har börjat följa med i utvecklingen och satsar nu på att ta fram fler elbilar. Det är positivt för oss eftersom vi vill ligga i framkanten när det gäller smarta helhetslösningar för laddstolpar, säger Linda.

Scrolla upp