Designade soptunnor får Stockholm att återvinna - E.ON
apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Designade soptunnor ska få Stockholm att återvinna

Han vill stjäla konkurrenternas kunder – så att de tvingas anpassa sig till en fossilfri framtid.

Med designade soptunnor och biogas i tanken rusar Philip Eklöf, grundare och vd för Office Recycling, mot en grönare framtid.

– Vi vill öka takten mot ett fossilfritt samhälle, säger han.

För lite mer än sex år sedan noterade Philip att något stod fel till i Stockholms byråvärld. I ett klimat där företagen utan att blinka kunde lägga 50 000 kronor på en ny stol till lobbyn, sköttes återvinningen inom organisationen med vänsterhanden. Anledningen? Bland trendiga designmöbler var återvinningskärlen för fula att ställa fram. Så Philip bestämde sig för att ändra på saken:

– Jag hade med mig tre innovationer när jag startade Office Recycling 2011. Bättre återvinning, snyggare sopkärl för kontorsmiljö och en återvinningstjänst som är helt grön.

Philip bestämde sig för att utveckla vackrare återvinningsbehållare och startade samtidigt en transportfirma för att hämta upp det återvunna materialet – med fordon som bara drivs på fossilfritt bränsle.

– Vi har ingen miljöpåverkan alls. Våra lastbilar drivs på biogas och våra tjänstebilar på el.

Har i dag 1 500 kunder

En dyr affär för slutkund, kan man tänka. Men så har inte blivit fallet. Genom att effektivisera sin hantering och logistik kan Office Recycling hålla samma prisnivå som sina konkurrenter.

– Skillnaden är att de är oljeberoende, säger Philip.

I dag har Office Recycling 1 500 kunder i Stockholm, och har bland annat hjälpt ett företag med 700 anställda att öka sin hållbarhet med 4 procent bara genom att ta ansvar för återvinningen.

Ett stort steg för Office Recycling kom när de inledde sitt samarbete med E.ON.

– Innan dess fick vi köra på en blandning av naturgas och biogas. Men i och med E.ON kan vi nu köra på 100 procent biogas och alltså vara helt fossilfria.

Bollen är i rullning

Just ordet fossilfritt är något som Philip ständigt återkommer till. Office Recyclings högsta syfte är att stjäla så många kunder som möjligt från konkurrenterna i branschen – så att de tvingas ställa om till hållbara affärsmodeller.

– Vi går mot ett fossilfritt samhälle, det går inte att hindra, säger Philip. Hela samhället blir grönare och grönare och det går allt snabbare. Vi vill hjälpa till att öka takten.

Scrolla upp