Inte nog med att hon ser till att energi kan nå fram genom utvecklade elnät, Charlotte ser också till att få egen energi – gärna i löpspåret. Hon älskar att röra på sig prioriterar att få tid till sin träning så att hon kan må och fungera bättre. 

Charlotte, vad gör du här på E.ON?

– Jag jobbar på E.ON Energidistribution där jag är ansvarig för projektledarna som arbetar med regionnätet. De upphandlar och styr entreprenader för transformatorstationer och ledningar, och mitt arbete är att stötta och coacha dem – och att utveckla verksamheten.

Vad är det mest spännande projekt du har gjort?

– Just nu har vi flera spännande, stora och utmanande projekt på vår a avdelning. Bland annat har en av våra projektledare ansvar för att ansluta cirka 500 MW vindkraft till E.ONs elnät vid Sundsvall. Utmaningen är att bygga flera stationer och flera mil ledning i ett område med mycket varierande terräng, och dessutom under kort tid, säger Charlotte.

Se alla lediga jobb

Se vilka möjligheter det finns på E.ON just nu. Kanske hittar just du din väg här.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss på rekrytering.support@eon.se.

Charlotte Klippel hoppar.

E.ON har ju ett ambitiöst mål, ”Helt hundra 2025”. Kan du berätta lite om det?

– Målet går ut på att vi år 2025 bara ska erbjuda helt förnybar och återvunnen energi. Vi arbetar också aktivt för att driva mot en hållbar utveckling genom energieffektiviserande produkter och tjänster, och så satsar vi på hållbara transporter och städer.

Hur påverkar ert mål ”Helt hundra 2025” ditt dagliga arbete?

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan erbjuda våra kunder nya, hållbara produkter, och det gör att vi behöver vara mer flexibla och hitta nya lösningar i våra projekt. Vi försöker till exempel så långt det går att byta ut komponenter som innehåller växthusgaser, och ska bland annat titta på förutsättningarna att bygga en hållbar transformatorstation.

Charlotte Klippel stretchar.

Vad gör du helst när du är ledig?

– När jag kommer hem från jobbet ägnar jag min tid åt familjen – min man och våra två döttrar. Sedan prioriterar jag också att röra på mig – jag brukar springa, cykla och yoga. För mig är idrott en viktig del av livet, för att få energi och må bra. En viktig bit för att få ihop livspusslet.

Vad är det bästa med att arbeta på E.ON?

– Det är inspirerande och kul att arbeta på ett företag som vill vara med att satsa och påverka framtiden, framförallt genom att bidra till ett mer hållbart samhälle. Det är viktigt för mig.

Vad inspirerar och driver dig på jobbet?

– Det som driver mig är utveckling! Att få möjlighet att utveckla både mig själv och mina medarbetare. Dessutom är jag verkligen en lagspelare och att jobba mot ett gemensamt mål motiverar mig, Det kan vara allt från att leverera ett projekt i rätt tid till att utveckla en effektivare process tillsammans.

Charlotte Klippel springer.

Vad är det som gör det kul att gå till jobbet?

– Att få arbeta med utmanande projekt tillsammans med inspirerande och drivna kollegor.

Känner du att du kan göra skillnad på riktigt genom ditt jobb?

– Absolut. De kommande åren bygger vi på vår avdelning om och förstärker stora delar av elnätet för att säkra avbrottsfri el, möjliggöra förnybar produktion och laddning av elbilar. Jag känner verkligen att vi påverkar och är med och skapar en hållbar infrastruktur.