Marianne har aldrig släppt sin flickdröm att få rida - och när vi träffar henne i stallet så förstår vi varför. När hon inte håller balansen på hästryggar så jobbar Marianne på kontoret i Malmö. Hennes passion för djur och natur skiner igenom, oavsett om det handlar om hästar på fritiden eller om förnybar fjärrvärme på jobbet.

Hej Marianne, vad gör du här på E.ON?

– Jag arbetar med våra viktiga fjärrvärmekunder. I det dagliga jobbar jag för att kunderna ska se oss som den mest gillade partnern för hållbara energilösningar. Och så utvecklar jag vår affär så att den ska bli mer attraktiv och kundvänlig.

Vad är det mest spännande du har gjort på jobbet?

– Det är utan tvekan Fjärrvärme med självplock. Många av våra fjärrvärmekunder ville ha mer valfrihet och flexibilitet och jag ledde projektet från idé till mål. Vi hade ett jättefint samarbete inom E.ON för att få till lösningen: att kunderna själva ska kunna plocka ihop hur de vill ansluta, finansiera, betala och välja hur mycket av sin fjärrvärme som ska vara förnybar – och mycket annat.

Se alla lediga jobb

Se vilka möjligheter det finns på E.ON just nu. Kanske hittar just du din väg här.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss på rekrytering.support@eon.se.

Marianne rider bak och fram.

E.ON har ju ett ambitiöst mål, ”Helt hundra 2025”. Kan du berätta lite om det?

– Det är vårt hållbarhetsmål, som innebär att vi senast år 2025 kommer att erbjuda våra kunder 100 % förnybar och återvunnen energi. Målet genomsyrar hela affären och alla beslut vi tar, så det är något vi jobbar mot varje dag. Hållbarhetsfrågan finns med i allt jag gör.

Vad gör du helst när du är ledig?

– Då sitter jag gärna upp på min häst och tar mig en tur. Det är träning och reflektionstid samtidigt. Annars sätter jag gärna igång renoveringsprojekt runt om i vårt hus.

Mariannes fötter bredvid ett par hästfötter.

Vad är det bästa med att jobba på E.ON?

– För mig är det att ha en arbetsplats som värdesätter att jag har en balans mellan jobb och fritid – på samma sätt som jag gör själv. Det är viktigt att företaget går bra men också viktigt att jag som person mår bra.

Vad skiljer E.ON från andra arbetsplatser?

– Jag upplever friheten som den största skillnaden. Jag har en otrolig frihet i mitt jobb och kompetenta kollegor runt mig, vilket gör att det är möjligt att verkligen förändra och påverka framtiden på riktigt. Och även om jag har ett övergripande ansvar för att öka våra kunders förtroende och våra produkters attraktivitet – så är det upp till mig och mina kollegor hur vi gör det.

Marianne på hästryggen.

Vad inspirerar och driver dig på jobbet?

– Att ha möjlighet att skapa förändring. Vi på E.ON är inne i en jätteintressant förflyttning.

Känner du att du kan göra skillnad på riktigt genom ditt jobb?

– På mitt jobb räddar jag kanske inte liv – i alla fall inte här och nu. Men om vi blickar framåt kanske ett gediget arbete med hållbarhet faktiskt kan rädda liv, och det är häftigt att tänka på. Men till dess fokuserar jag på att göra skillnad hos våra kunder och göra deras vardag lite enklare genom schyssta och bra erbjudanden.