Oavsett om ditt företag just påbörjat sin hållbarhetsresa eller redan kommit en bra bit på väg så finns det alltid mer att göra. Energi är en viktig del i klimatomställningen, men ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Därför har vi tagit fram tre avsnitt som på bara tre minuter ger dig tips och inspiration på hur ert företag kan bli mer hållbart. Tillsammans med klimatexperten Johan Kuylenstierna och Anna Heide på fastighetsbolaget Trianon går vi igenom vad som gör skillnad på riktigt, samtidigt som det skapar värde för er verksamhet.

Filmserie – Gör skillnad på 3 minuter

Avsnitt 1: Minska energianvändningen

Genom att bli mer effektiv i sin energikonsumtion kan man som företag både spara pengar och minska sin påverkan på klimatet. Win – win! Men hur går det till, rent konkret? Låt dig inspireras!

Avsnitt 2: Producera egen el, värme och kyla

Att gå från att köpa el, värme och kyla till att själv producera den kan kännas som ett stort steg. Men kanske är det lättare än du tror? Hör hur andra företag gjort och vilka fördelar det finns, i smått och stort.

Avsnitt 3: Dela och återvinna energi

Varje år går en enorm mängd energi förlorad på grund av att den inte utnyttjas maximalt. Genom smarta lösningar kan ditt företag ta tillvara på energi som annars går till spillo, och därmed göra både ditt företag och klimatet en tjänst.

Inspireras av andra företag

Personer håller möte

Så minskar Orkla energibehovet

Orkla har satt upp tuffa miljömål och ska nå en 30-procentig minskning av energianvändningen till 2025. För att nå målet samarbetar vi i projekt för omfattande energibesparingar.

Solceller på tak

Trianon satsar på solen

Samarbetet mellan fastighetsbolaget Trianon och en lokal markägare ledde till en unik solcellspark i Skåne och förnybar energi som annars inte hade skapats.

ectogrid

Medicon Village delar värme och kyla

Hus och hela stadsdelar som kopplas ihop – för att utnyttja varandras överskottsenergi. Med ectogrid hjälper vi Medicon Village i Lund att minska andelen tillförd energi med 80 procent samtidigt som energikostnaden minskar med 20 procent.

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra hållbara energilösningar för företag? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

E.ON är din partner för hållbara energilösningar

Vi hjälper er nå era hållbarhetsmål, öka lönsamheten och få full koll på er energiförbrukning.

Man vid dator inloggad på eon.se

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev

Inspireras av hur andra företag möter sina energibehov med hållbara och innovativa lösningar.