Hållbarhet | Solkvarteren – framtidens boende i Hyllie - E.ON
apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Energihus för framtida generationer

I Solkvarteren laddar husen både cykel och bil

Solcellsbatterier som ska lagra solel från takets solpaneler, laddstolpar för laddning av elcyklar, ett gemensamt växthus för att odla ekologiska grönsaker och tillgång till en elbilspool. I ett nytt samarbete mellan E.ON och entreprenadbolaget Serneke håller vi just nu på att skapa nästa generations hållbara energihus i Malmö.

En utmaning för framtiden i Malmö, och andra storstadsområden i Sverige, är att förse invånarna med elektricitet. Samtidigt ser man stora möjligheter med att utvinna och förse invånarna med 100 procent förnybar energi.
– Hållbarhet och miljö är väldigt högt upp på agendan. Malmö har exempelvis som mål att hela staden ska försörjas av 100 procent förnybar el år 2030, säger Patrik Thuring, projektledare för Hållbar Stadsutveckling på E.ON.

Som en del i att uppnå miljömålet och skapa en mer hållbar framtid har E.ON tillsammans med Serneke tagit fram nästa generations klimatsmarta boende.

Tre stora solcellsbatterier kommer lagra solel från takets solpaneler, laddstolpar för laddning av elcyklar kommer finnas på gården och de boende kommer även ha tillgång till en elbilspool i närheten.

– Vi vill alltid utveckla boenden som är långsiktigt hållbara såväl ekonomiskt, ekologiskt som socialt. I Solkvarteret skapar vi Malmös absolut smartaste boende kopplat till den senaste teknik som finns att tillgå, och att få göra det tillsammans med E.ON gör såklart projektet extra spännande, säger Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling.

Förutom energismarta lösningar kommer de boende bland annat ha ett gemensamt växthus där man kan odla sina egna ekologiska grönsaker. Som boende kommer man även få tillgång till en smart bostadsrättsapp. Där man kan hantera allt från sin bokning av elbil och ellådscykel till att läsa av sin elförbrukning.

Grunden till att bygga ett energismart och hållbart hus handlar mycket om att göra det enkelt för de boende i huset. Det ska vara enkelt att leva mer klimatsmart. I och med att behovet av el ökar för varje dag, måste man hitta andra lösningar för produktion och användning av el och sätt att leva som inte tär på planeten. 

Det första spadtaget kommer att tas under sommaren 2019, och inflytt är planerad till år 2021.

Läs mer på sernekebostad.se/solkvarteret

Så förnyar vi Sverige

Vår vision är att all energi vi levererar ska vara förnybar eller återvunnen till 2025. Se hur långt vi har tagit oss hittills, både i Malmö och i hela Sverige

Scrolla upp