Mitt i den skånska myllan har familjen Olsson öppnat sin alldeles egna elmack för laddbara bilar, Olssons Elmack. Nu ser de fram emot spännande möten och soliga dagar. Energin till elmacken tas nämligen från de nyinstallerade solcellerna på taket.

Det kanske låter avancerat, men allt som krävs för att öppna en elmack är en laddbox från E.ON. Och en vilja att dela med sig såklart.

– Vi har alltid gillat att dela med oss av det vi har. Det är lite ett nedärvt drag vi har i släkten. Gården är som en samlingsplats där alla är välkomna, så vi tyckte att en elmack skulle passa bra här, förklarar Magnus.

– Och nu när vi har öppnat gårdscaféet är det ju perfekt att kunna erbjuda elbilister att ladda bilen medan de tar en kopp kaffe, tillägger Susanne.

Olssons Elmack startades tillsammans med E.ON i början av sommaren, och teknikfrälsta Magnus ser utvecklingspotential i elmacken.

– Fungerar det bra är det kanske läge att skaffa en laddbox till, man vet aldrig vad som händer i framtiden, skrattar han.

Magnus sätter upp lapp om laddstolpe på Olssons Elmack

Ambitionen är det inget fel på. Familjen har till och med gjort egna skyltar och delat ut DR utanför Matöppet i Klagshamn inför starten. Och macken finns även på Facebook och Instagram under @OlssonsElmack. Magnus är stolt över att kunna förbättra laddmöjligheterna i området och hoppas på att elmacken kan få fler att tänka på att köpa en elbil.

– Dels är det kul att kunna hjälpa de som redan har en elbil. Men om vi dessutom kan inspirera någon till att byta till elbil skulle det vara helt fantastiskt, avslutar Magnus.

Olssons Elmack ligger på Borrebackevägen 201 i Klagshamn, strax utanför Malmö. 

Olssons Elmack neonskylt
Öppna din egen elmack

Skaffa egen elmack

Vill du också öppna en egen elmack? Med våra smarta laddboxar kan du enkelt dela med dig till andra elbilister.


Fler smarta lösningar

Se alla våra laddboxar

Vi har tre olika modeller att välja emellan. Läs om vilken som passar dina behov bäst.

Laddkort med rabatt

Med vårt laddkort får du rabatt varje gång du laddar i någon av våra laddstationer.

Laddlösning för BRF

Självklart kan även bostadsrättsföreningar skaffa laddbox! Vi hjälper er med allt.

Solceller -> Superkrafter

Med solceller kan du driva hela hemmet med egenproducerad, förnybar energi.