Fjärrvärme är ett hållbart, tryggt och prisvärt värmealternativ. Och tack vare nya innovationer spelar fjärrvärme en stor roll i energiomställningen. Med fjärrvärme i fastigheten är ni med och bidrar till utvecklingen av en hållbar stad.

Grattis till dig som har fjärrvärme

Tryggt och prisvärt

Eftersom fjärrvärme kan produceras av många olika typer av bränsle påverkas den sällan av resursbrist. Det betyder att du får en driftsäker leverans och ett stabilt pris.

Energieffektivt

Med fjärrvärme delar vi på resurserna. Fjärrvärmenätet gör så att värmeöverskott från en byggnad kan skickas tillbaka in i nätet och göra nytta hos någon annan.

Bidrar till energiomställningen

Fjärrvärme är ett energieffektivt och delat värmesystem som spelar en viktig roll i omställningen till ett mer hållbart energisamhälle. 
 

Fjärrvärme och miljön

Vill du veta mer om fjärrvärmens påverkan på miljön? Här hittar du de senaste miljövärdena för fjärrvärmen i din region.

Vad kostar fjärrvärme? 

Fjärrvärme är en viktig del i omställningen till ett mer hållbart energisamhälle. Redan nu är merparten av fjärrvärmen ni köper från oss  återvunnen eller förnybar, och vi jobbar vidare mot målsättningen att senast år 2025 enbart sälja återvunnen och förnybar energi. Fjärrvärmen prissätts utifrån marknadsförutsättningarna för att  alltid vara ett konkurrenskraftigt uppvärmningsalternativ. 

Se filmen om fjärrvärme
Här får du veta mer om fördelarna med fjärrvärme, hur priset sätts och vilka delar som ingår i fjärrvärmekostnaden.

Effektsignatur – nytt sätt att beräkna effektkostnad

Från 2022 kommer effektdelen av din fjärrvärmekostnad ligga fast under en 12-månadersperiod istället för att justeras månadsvis. Debiteringsgrundande effekt beräknas utifrån det effektbehov fastigheten har vid en given temperatur. Uppdatering av den debiteringsgrundande effekten sker årligen så att era effektiviseringsåtgärder lönar sig framåt i tiden. Med effektsignatur blir er värmekostnad stabilare och därmed också enklare att budgetera för.

Vill du veta vilken effekttemperatur som gäller för din ort? Se vår prislista.

Öka livslängden på fjärrvärmecentralen

En fjärrvärmeanläggning i topptrim kan leverera hållbar värme länge. Vi erbjuder olika servicetjänster där er värmecentral tas omhand av kunniga tekniker, så att ni i föreningen kan känna er tryggare och fokusera på annat.

Dags att byta fjärrvärmecentral?

Att byta ut en gammal fjärrvärmecentral mot en ny och modern har flera fördelar. Minskad miljöpåverkan, lägre flödeskostnad och funktioner för att enkelt styra inomhuskomforten, till exempel.

Effektivisera och optimera er värmelösning

Om man har en välfungerande anläggning är fjärrvärme ett av de smartaste värmealternativen man kan välja. Med smarta tjänster och verktyg kan vi hjälpa din förening att optimera och effektivisera värmelösningen så att den alltid presterar sitt bästa och höjer komforten i huset.

Låt oss hålla koll på föreningens värme

Med Totalfjärrvärme behöver ni inte bekymra er om er uppvärmning. Vi tar hela ansvaret för drift, underhåll, optimering och eventuella reparationer av värmecentralen.

Här kan ni få fjärrvärme från oss

I följande områden och orter äger och driver E.ON fjärrvärmenätet.

 • Stockholmsområdet
  Bro, Bålsta, Järfälla, Kungsängen, Täby, Vallentuna, Åkersberga
 • Örebroområdet
  Hallsberg, Kumla, Örebro
 • Malmöområdet
  Malmöområdet
 • Norrköpingsområdet
  Norrköpingsområdet

Vanliga frågor om fjärrvärme

Hur fungerar fjärrvärme?

Fjärrvärme produceras i en central anläggning och distribueras till många användare istället för att varje fastighet har en egen värmekälla. Storskaligheten gör fjärrvärme till ett prisvärt och resurseffektivt val.

Hur ofta bör man serva fjärrvärmecentralen?

Vår rekommendation är att teckna ett serviceavtal hos oss. Då går vi igenom anläggningen årligen, eftersom fjärrvärmecentralen kan behöva rengöras och vissa filter bytas ut. Dessutom ingår förebyggande underhåll och jour dygnet runt till ett rabatterat pris. 

Fjärrvärmecentralen krånglar – vad ska man göra?

Första steget är att låta en tekniker se över centralen, men om växlaren börjar bli gammal kan det vara klokt att byta ut den. Det finns många fördelar med att göra ett planerat byte. En ny och modern fjärrvärmecentral kan enkelt styras och regleras för en jämn och behaglig inomhustemperatur.

Prata med våra energiexperter

Har du frågor eller behöver du råd om företagets fjärrvärme? Här hittar du kontaktuppgifter till specialister i din region som kan hjälpa dig.

Vill du hellre bli kontaktad av oss?

Fyll i dina uppgifter i kontaktformuläret nedan, så kommer en expert i ditt område höra av sig och berätta mer om våra fjärrvärmelösningar.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.