apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Händer gör hjärta runt solen

Sponsring och samhällsengagemang

Samhällsengagemang – den röda tråden i vår sponsring

Det finns ett nyckelord som all vår sponsring lutar sig emot, oavsett om det handlar om sport, kultur eller annan kunskapsspridning, och det är samhällsengagemang.

Vårt sponsringsarbete fokuserar på ungdomar och familjer, mångfald och det hållbara samhället och, framförallt, samhällsengagemang. Vi är engagerade i projekt inom olika områden – sport, kultur och det humanitära området – men vi vill alltid att våra sponsringsåtaganden har en koppling till våra kärnintressen: energi- och klimatfrågor.

Vi prioriterar sponsorskap som bidrar till samhället och den miljö vi lever i. Där engagemang skapas vill vi vara med!

Här nedan hittar du information om våra pågående samarbeten.

E.ON älskar fotboll

Ungefär en tredjedel av kostnaderna i många fotbollsklubbar är energirelaterade. E.ON vill hjälpa fotbollen med energifrågorna.

Som en av våra samarbetspartners inom bredd- och ungdomsfotbollen ger E.ON ett oumbärligt stöd till landets fotbollsklubbar, och till den viktiga samhällsroll föreningarna spelar.

Karl-Erik Nilsson, ordförande Svenska Fotbollsförbundet

E.ON Stödjer svensk simidrott

I vårt samarbete med Svensk Simidrott fokuserar vi främst på projekt som ökar simkunnigheten i landet.

Tack vare vårt samarbete med E.ON kan vi både utveckla vår elitverksamhet och vårt viktiga arbete för simkunnighet. För att kunna simma är ju faktiskt, i bokstavlig mening, livsviktigt.

Stefan Friberg Svensson, marknadschef på Svensk Simidrott

Nattvandring.nu

Nattvandrare bidrar till ökad trygghet för barn och ungdomar. Nattvandring.nu är en stiftelse som bildades av E.ON och Skandia 2008.

E.ON och världscupen i skidskytte

Sedan 20 år tillbaka sponsrar E.ON-koncernen världscupen i skidskytte – en sport som lockar storpublik i Tyskland, Norge och Sverige.

Världscupen består av nio olika deltävlingar. Vår sponsring av skidskytte är ett gemensamt samarbete mellan alla de länder som E.ON verkar i.

Dessutom har E.ON Tyskland i många år samarbetat med Magdalena Neuner, en av världens mest kända skidskyttar.

Skidskytte är en tuff sport som kombinerar uthållighet med precision på ett extremt sätt. För att tävla på elitnivå krävs alltså både god fysisk form och ett exceptionellt fokus. Den mest meriterade svenska skidskytten genom tiderna är Magdalena Forsberg som vann Världscupen i skidskytte sex år i rad mellan 1997 och 2002.

Besök oss när vi kommer till din stad i sommar och bidra till att fler skolbarn kan läsa läxorna. Ta en bild i vårt fotobås och dela den med hashtaggen #mötsolen, så skänker vi solenergilampor i samarbete med GIVEWATTS projekt i Mwanza, Tanzania.

Den här sidan uppdaterades 17 mars 2017