Mät och beräkna din elförbrukning och få den redovisad i realtid per timme

Vi tror att kunskap och insikt skapar förändring. Det kan vara mycket lärorikt att få reda på när på dygnet hushållet förbrukar mest el och i vilka olika sammanhang. Genom att mäta din elförbrukning och förstå när du använder mest el kan du också påverka din förbrukning och spara på både miljön och dina kostnader. 

Nu kan alla våra kunder som bor i vårt elnät få sin elförbrukning beräknad per timme – helt utan kostnad.

Mät din elförbrukning i appen eller på Mitt E.ON

Efter att du har beställt timmätning kan du enkelt följa din timförbrukning månadsvis i appen eller på Mitt E.ON. Du behåller alltså samma elavtal som du redan har och det kommer att faktureras på samma sätt som det redan gör idag. Observera dock att det kan ta upp till tre månader innan tjänsten aktiveras.

Teckna ett timpris

Du som inte bor i E.ONs elnät kan få timmätning genom att teckna timpris. Med timpris betalar du ett marknadspris timme för timme, vilket gör att du kan styra din förbrukning till tider då priset är lägst. Vill du teckna timpris kan du kontakta vår kundservice.

Ditt nätbolag har tre månader på sig att genomföra förändringen på mätaren. Under den tiden kommer du initialt att få rörligt pris, innan det går över till timpris. 

Energiberäkning - beställ timmätning på el för att ha koll på din elkostnad

Fler anläggningar på samma adress?

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Nästa generations smarta elmätare snart hos dig

Vi på E.ON är i full gång med projektet som är vårt största någonsin på elnätssidan, nämligen att byta ut elmätare hos våra kunder. De nya elmätarna gör att du kan följa och hålla koll på din dagliga elförbrukning i nära realtid. I slutet av 2020 startar arbetet med att byta ut 1000 mätare om dagen och kommer att pågå fram till 2024.

Man i dusch med eltanborste

Hur mycket el förbrukar du?

Se om du har normal elförbrukning och jämför med genomsnittet.