Semesterstängt

Under veckorna 25-34 är avtalsrådgivningen stängd för semester.

Boka energirådgivning

Dina kontaktuppgifter

När vill du att vi ringer upp?

Välj när du vill bli uppringd i rullistan nedan. Vi ringer upp dig under timmen du väljer, och samtalet tar ungefär 45 minuter.

Rådgivningen är öppen helgfria vardagar 9.00-16.30.

Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Vänligen försök igen om en stund.

Tack för att du loggat in på Mitt E.ON. På de här sidorna kan E.ON-kunder se sina fakturor, hålla koll på sin förbrukning, följa sina anslutningsärenden samt ta del av andra tjänster.

Såvitt vi kan se är du inte kund hos oss. Men vill du teckna elavtal med oss blir vi självklart glada!

E.ON kanske redan levererar elen till ditt hem? Här är några möjliga orsaker till att det ser ut som att du inte är E.ON-kund:

  1. Det är någon annan i ditt hushåll som står för era E.ON-avtal
  2. Du har precis blivit kund hos oss, och våra system har inte hunnit registrera dig än
  3. Du är företagskund med organisationsnummer som har loggat in med BankID. Är du företagskund med organisationsnummer ber vi dig att logga in med användarnamn och lösenord.
  4. Du är företagskund med fler än 4 anläggningar. Har du fler än 4 anläggningar ber vi dig att logga in på E.ON Navigator.
  5. Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Var god försök igen om en stund.

Tjänsten är inte tillgänglig i detta läge.

Vill du att vi fokuserar på något särskilt? Välj gärna flera alternativ.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Om energirådgivningen

Lägre energikostnader på 45 minuter

Det personliga rådgivningssamtalet varar 45 minuter och är givetvis helt kostnadsfritt för dig som är kund hos oss (värde 495 kronor). Samtalets övergripande syfte är helt enkelt att sänka din energiförbrukning – och därmed också få ner dina energikostnader.

Utgångspunkterna är alltså din situation och dina förutsättningar. Du kan till exempel få hjälp med att välja det uppvärmningssystem som lämpar sig bäst för din bostad. Eller få klarhet i frågor kring varför din förbrukning förändrats. Vi kan också diskutera om solceller vore en bra idé för dig, och om du skulle tjäna på att byta elavtalsform.

Hur går vi vidare?

Efter samtalet får du ett mejl där vi sammanfattar vad vi kommit fram till och vilka åtgärder vi rekommenderar. Du får också Lilla energisparboken, som innehåller ett antal matnyttiga tips.

Man med mobil på balkong med gröna växter

Läs mer om våra elavtal, aktuella elpriser och spartips

Vi passar därför på att tipsa dig om hur du kan gå tillväga för att få svar på våra vanligaste frågor gällande avtal och aktuella elpriser.

Energispartips

Här hittar du våra bästa tips och guider med matnyttig information om flytt, elavtal och hur du ska kunna spara mer energi och pengar där hemma. 

Håll koll med vår app

Med hjälp av vår app får du tips och råd på vägen för att göra de bästa valen utifrån dina förutsättningar. Direkt i mobilen och helt gratis, såklart.

Aktuella elpriser

Här hittar du våra bästa tips och guider med matnyttig information om flytt, elavtal och hur du ska kunna spara mer energi där hemma samt hur du är snäll både mot plånkboken och planeten. 

Håll dig uppdaterad i vinter

I vår vinterportal hittar du allt du behöver för att hålla dig uppdaterad i vinter och vad det faktiskt innebär att göra skillnad både för din ekonomi och miljön.

Elavtal för dig i villa

Vad är egentligen det viktigaste när du tecknar elavtal för hur och radhus och vad är normal elförbrukning i en villa? Se våra bästa rekommendationer för dig i villa.

Elavtal för dig i lägenhet

Vet du vad man ska tänka på när man tecknar elavtal i lägenhet? Vi tipsar dig om det viktigaste att tänka på och vad en normal elförbrukning egentligen är.