Ett anläggnings-ID eller anläggningsnummer är som ett personnummer för din elmätare. Det är en unik kod som består av 18 siffror och börjar alltid med 735 999. Koden är unik för fastigheten oavsett vem som flyttar in och ut.  

Varför behöver jag ett anläggnings-ID?

För att kunna teckna ett elavtal måste vi veta vilken elanläggning som är din. Därför behöver du ha ditt anläggnings-ID.

Hur tar jag reda på mitt anläggnings-ID?

Du hittar ditt anläggnings-ID på fakturan, elavtalet eller på elmätaren.

Vad är skillnaden mellan anläggnings-ID och områdes-ID?

Ett områdes-ID består av tre bokstäver och visar var i Sverige din anläggning finns, medan anläggnings-ID visar exakt var i detta område din anläggning ligger. Ditt områdes-ID hittar du på din faktura. 

Hur tar jag reda på mitt områdes-ID?

Ditt områdes-id hittar du på din faktura från E.ON. Om du vill ha koll på ditt områdes-ID nu direkt kan du hitta mer info om det på elområde.se.

Jag ska flytta till lägenhet och har inte anläggnings-ID för den nya fastigheten. Hur gör jag?

Ibland kan det vara svårt att ta reda på vilket anläggnings-ID och områdes-ID som finns i din nya bostad. Kontakta tidigare ägare eller fastighetsägare för att få dessa uppgifter. Tänk på att också ta reda på vilket lägenhetsnummer du har. Då blir det lättare för oss att hjälpa dig.

Vill du ha hjälp med att välja elavtal? 

Vi finns här för dig så att du kan välja rätt elavtal utifrån dina förutsättningar. Boka ett kostnadsfritt samtal med oss där vi pratar elavtal med dig.

Teckna nytt elavtal

Här kan du teckna det elavtal som passar dig bäst.