Så enkelt byter du till ett tryggt elbolag

Kanske är du inte nöjd med ditt nuvarande elbolag eller elavtal och då kan ett byte av elleverantör både underlätta vardagen och spara dig pengar. Eller så har du ett så kallat anvisningsavtal, som du får om du själv inte väljer ett elhandelsavtal när du skaffat en ny bostad. Då är det mer fördelaktigt att själv välja ett elavtal. Oavsett vilken anledningen är att du vill bli kund hos oss är du varmt välkommen!

Därför ska du välja elavtal hos E.ON

 • Elavtal med förnybar energi

  Du får el från förnybara källor som sol-, vind-, vatten- och biokraft.

 • Vår app

  Appen hjälper dig att hålla koll på dina fakturor, din förbrukning och mycket mer. 

 • Våra bästa råd

  Hos oss får du alltid aktuella och smarta tips på hur du kan spara energi. 

 • Förmåner för dig som kund

  Som kund hos oss får du extra bra förmåner från kända varumärken som Hövding, Bonnier, Securitas, First Camp och många andra.

Teckna nytt elavtal

Här kan du teckna det elavtal som passar dig bäst. 

Aktuella rekommendationer

Just nu kan det kännas extra svårt att välja elavtal. Vi följer marknadsutvecklingen noga och ger dig rekommendationer utifrån läget på elmarknaden.

Läs våra rekommendationer här

Byta elavtal

Om du vill ha ett enkelt elavtal och klarar tillfälliga pristoppar är rörligt elpris helt rätt. Det följer upp- och nedgångar på elbörsen och du kan när som helst binda elpriset. Vårt timprisavtal passar dig som vill påverka dina kostnader, gillar att ha koll på elpriset och kan styra när du förbrukar din energi.  Fast elpris är ett bra alternativ om du i förväg vill veta hur mycket du kommer att betala för elen per kilowattimme.

Har du redan E.ON idag men är nyfiken på andra former av elavtal så hjälper vi dig gärna med ett byte. Ring oss på telefon 010-228 33 19.

Säga upp elavtalet hos E.ON

Alla våra avtal har en månads uppsägningstid. Om du behöver säga upp avtalet hos oss ringer du vår Kundservice på tel: 010-228 33 19. Du kan inte säga upp elavtal online. 

Kundservice hjälper dig självklart också om du har frågor om din faktura, om du vill byta avtalsform eller har frågor om ditt nuvarande elavtal.

Kan jag byta elnätsleverantör?

Du kan inte välja din elnätsleverantör då det beror på var du bor och vilket företag som ansvarar för ledningarna som transporterar elen till just dig. Däremot kan du själv välja vem som ska leverera elen hem till dig genom att teckna ett elavtal med exempelvis E.ON eller något annat elhandelsbolag, även kallat elbolag. 

Hur gör du för att byta elleverantör till E.ON? Fyra enkla steg:

1. Kolla vilken bindningstid du har

Kontrollera att ditt nuvarande elavtal inte har någon bindningstid- eller uppsägningstid. Självklart går det att byta elbolag under bindningstiden men det kan medföra en extra avgift om du väljer att säga upp avtalet i förtid.

2. Elnätsföretag och elhandelsföretag

Se till att det är samma person i hushållet som står på avtalen för elnätsföretag och elhandelsföretaget. Vilket elnät du har står på din elfaktura.

3. Anläggnings-id och områdes-id 

Du hittar ditt anläggnings-ID vid din elmätare, det sitter en etikett med titeln "Anläggnings-ID" med siffrorna under streckkoden. Ett anläggnings-ID är ett 18 siffror långt nummer som alltid börjar på 735 999. Ett områdes-ID består av tre bokstäver och visar var i Sverige din anläggning finns, medan anläggnings-ID visar exakt var i detta område din anläggning ligger. Ditt områdes-ID hittar du på din faktura. 

4. Sista steget i att byta elbolag – teckna nytt elavtal

Sen är det bara att teckna det elavtal som passar dig bäst!

 

Vill du ha hjälp med att byta elbolag så hjälper vi dig mer än gärna. Du kan då välja att ge oss fullmakt, så sköter vi hela övergången. När ditt elavtal med oss startar beror helt på vilken bindningstid du har hos din nuvarande leverantör. Ska du flytta till en ny bostad så anmäler du enkelt din flytt till oss.

Om du har ytterligare frågor kring hur du byter elleverantör eller vill få hjälp med att ta reda på vilket elavtal som passar dig och ditt hushåll bäst är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.