Ska du välja ett nytt elavtal? Eller ska du välja elavtal för första gången? För att göra ditt val så enkelt som möjligt har vi tagit fram en guide som kan hjälpa dig i ditt beslut.  

Vad ska man välja för elavtal? – 6 tips

1. Välj det elavtal som passar dig bäst

Vi på E.ON vill göra det enkelt för dig. Ska du flytta eller teckna ett nytt elavtal är det bara till att fylla i ett formulär. Vill du istället förnya loggar du bara in och väljer det elavtal som passar dina behov bäst. Läs mer om våra elavtal.

2. Tänker du på vart din el kommer ifrån?

El som produkt påverkar inte miljön negativt, däremot är själva produktionen av el från fossila energikällor negativa. För att minska användningen av fossila energikällor och för att du enkelt ska kunna göra ett hållbart val av elavtal, har vi på E.ON helt valt bort att sälja el från olja, naturgas och kol. För att du ska kunna välja ett hållbart elavtal ännu enklare får du som tecknar elavtal hos E.ON alltid en smart mix av förnybar energi. Vår förnybara energi kommer från källor som naturligt förnyas så som vatten-, vind- och solkraft. Vilket gör att när du väljer el från E.ON är du med på en resa mot ett förnybart Sverige.

3. Fast eller rörligt elpris?

Vilken typ av person är du? Gillar du trygghet bör du välja ett fast elpris så att du inte stöter på några överraskningar när fakturan faktiskt kommer. Rörligt elpris är flexibelt, vilket innebär att detta passar dig som har lite marginal, eftersom elbörsen har tillfälliga pristoppar.

4. Bindningstid och uppsägningstid

Om du har ett tidsbestämt avtal hos ditt nuvarande elhandelsbolag bör du inte byta före avtalstidens slut, annars löper du risk att betala ersättning. Kontrollera också vilken uppsägningstid som gäller för ditt befintliga elavtal. Om du inte säger upp ditt befintliga elavtal i rätt tid så kan det ske en automatisk avtalsförlängning. Är du osäker om ditt nuvarande avtal är tidsbestämt eller vilken uppsägningstid som gäller kan du hitta informationen i avtalsvillkoren. Om du är kund hos E.ON gör du detta enkelt genom att logga in på dina avtal.

5. Tänk inte bara på priset

Priset är inte allt för dig som kund. Det kan vara lika viktigt hur företaget hanterar klagomål och problem. E.ON har certifierats med Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt, som vi har blivit tilldelade för vårt kundfokuserade arbete. Certifieringen för Schysst Elhandel tilldelas företag som förbinder sig till sjutton kundlöften, framtagna av Energiföretagen Sverige i samarbete med bland annat Konsumentverket och Energimarknadsinspektionen.

6. Använd E.ON-appen för bättre överblick

Via E.ON appen får du en överblick på din elförbrukning och får koll på dina kostnader.

Teckna nytt elavtal

Här kan du teckna det elavtal som passar dig bäst. 

Vill du ha hjälp med att välja elavtal? 

Vi guidar dig så att du väljer rätt elavtal utifrån dina förutsättningar. Boka ett kostnadsfritt samtal med oss där vi pratar elavtal med dig.

 • Elavtal med förnybar energi
  Du får el från förnybara källor som sol-, vind-, vatten- och biokraft.
 • Välkomstgåva
  Du får en välkomstgåva ifrån vår webbshop.
 • Tryggt och schysst bemötande
  Vi är stolta över våra certifieringar Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt.
 • Förenkla din vardag med vår App
  Få koll på din elförbrukning med vår app i mobilen.