Timpris el

Sänk elkostnaderna med timpris

För dig som vill ta kontroll på din förbrukning och ha elpris per timme erbjuder vi ett av marknadens bästa timprisavtal.

Följ sänkta elkostnader med timpris på el i vår app.

Populärt val!

Timprisavtal + gratis app

Med timprisavtal varierar elpriset timme för timme, istället för att du betalar samma pris per kWh per månad eller år. Vårt timpris baseras till 100% på elbörsens spotpris, vi har inga dolda avgifter och erbjuder ett av marknadens lägsta timpris. 90% av våra kunder som testar timpris sänker sina elkostnader. Dessutom får du vår app helt gratis så att du kan styra din förbrukning mot de billigaste timmarna.

Passa på att testa timpris på el!

Är du osäker på om timpris kommer att sänka dina elkostnader? Timpris passar inte alla, hos oss kan du testa och snabbt se om det lönar sig. Du kan byta till rörligt månadspris när du vill.

 • Inga dolda avgifter
 • Avsluta eller byt elavtal när du vill
 • Gratis app
 • Rabatter på solceller, laddboxar och värmepumpar
 • Alltid 100% förnybar energi

Fördelar med timprisavtal hos E.ON

Ett av marknadens lägsta timpris

I alla timprisavtal på marknaden tillkommer bland annat inköpskostnader och myndighetsavgifter i själva timpriset. Vårt timprisavtal baseras till 100% på elbörsens spotpris, vi har inga dolda avgifter och låg avgift för elcertifikat. Därför kan vi erbjuda ett av marknadens lägsta timpris.

Smarta produkter

Timprisavtal passar extra bra med fler energismarta lösningar som kan sänka dina elkostnader - exempelvis solceller, laddbox och värmepump. Som elkund får du tillgång till de bästa erbjudandena på våra energilösningar. Dessutom får du allt enkelt samlat från en och samma trygga leverantör.

Gratis personlig rådgivning

Vår support finns alltid ett samtal bort. Vår prisbelönta kundservice hjälper dig gärna om du har frågor om ditt elavtal och hur du kan sänka dina elkostnader. Vi finns tillgängliga både på telefon och via chatten.

Full flexibilitet

Kom igång och testa vårt timprisavtal! Du kan när som helst välja att avsluta eller byta till ett rörligt månadspris. Vi hjälper dig att välja elavtalet som passar din elanvändning bäst och som ger dig den lägsta kostnaden.

Vad är timpris el?

Med timprisavtal sätts och debiteras du för elen du använder timvis och får därmed ett nytt elpris varje timme. Ett timprisavtal följer spotpriset på elbörsen och kan ändras mycket över dygnet. Timpris på el passar dig som har möjlighet att styra din förbrukning mot de timmar då spotpriset är som lägst och extra bra för dig som laddar bilen hemma eller har solceller på taket.

 • När passar rörligt månadspris bättre?

  Om du vill använda el när du vill på dygnet utan att dina kostnader påverkas är oftast ett rörligt månadspris vara ett bättre alternativ. Läs mer om alla våra elavtal här.

Styr elanvändningen efter när elen är som billigast på dygnet.

Med timprisavtal undviker du höga pristoppar

Timpris på el är lönsamt för dig som bor i hus och har möjlighet att styra din elanvändning efter när elen är som billigast på dygnet. Som elkund får du appen gratis. Där följer du enkelt spotpriset och får full kontroll över din förbrukning för maximal besparing.

Betyg i app store: 4/5

90% av våra kunder som gått över till timpris har sänkt sina elkostnader

Baseras på 4 400 hushåll som i genomsnitt sparade 15% på kWh-priset jämfört med rörligt månadspris. De 10% som inte sparade med timpris kan enkelt byta till ett rörligt månadspris.

Alexander och hans familj sparar med timpris på el.

Alexander halverade sin elräkning med timpris

20-50% lägre elräkningar jämfört med ett rörligt månadspris – så ser det ut hemma hos Alexander och hans familj sedan de gick över till timpris hösten 2021. Läs caset om hur Alexander och familjen sänker sina elkostnader.

Rabatt på Garo laddbox

Ladda billigare med timpris

Med timpris ändras elpriset varje timme och är oftast som lägst på natten. Med våra laddboxar laddar du elbilen upp till fem gånger snabbare och hinner därför ladda bilen full under natten. Byt till ett timprisavtal hos oss och få 500 kr i rabatt på alla våra laddboxar. Just nu får du dessutom ytterligare 1500 kr i rabatt Garo!

Solceller på rundat hustak och höstlöv.
Halvera elräkningen med solceller

De flesta av våra kunder halverar sina elräkningar genom att installera solceller på taket. Med timpris kan dina solceller bli ännu mer lönsamma - eftersom du producerar egen el på dagen när elen kan vara dyr. Testa ditt tak och se vad du kan spara genom att göra  solcellskalkylen. Det tar bara några minuter!

Vanliga frågor och svar om timpris

 • När är elen som billigast?

  Det finns inget rakt svar på när på dygnet det är billigast elpris, men det går att se mönster över tid. Oftast beror det lägre priset på att färre människor använder el. Timpriser på el baseras på elbörsen idag, det vill säga Nordpools spotpris timme för timme.

 • Är elen billigare på natten?

  Timkostnaden för el varierar och därmed även när på dygnet det är billigare elpriser. Men generellt är elen billigare på natten, när de flesta sover och inte använder lika mycket el.

 • Vilken tid på dygnet är elen billigast?

  En viktig förutsättning för att ha fördelar av ett timprisavtal el är att du har möjlighet och intresse att följa elpris under dygnet. Oftast är elpriset högre under de timmar då flest använder el, och tvärtom billigast när förbrukningen går ner. Med vårt timprisavtal följer du enkelt spotpriset i vår app.

 • Hur sänker jag mitt elpris?

  Om du tror att du har rätt förutsättningar för ett timprisavtal kan du sänka dina elkostnader med det. Men glöm inte att den billigaste elen är den du inte använder. Att spara energi är det som ger störst effekt på kort sikt.

 • Vad är skillnaden mellan spotpris och timpris?

  Spotpriset är det som sätts på elbörsen Nordpool, och som ligger till grund för både rörligt pris-avtal och timprisavtal. Timpris är E.ONs namn på det avtal som baseras till 100 % på spotpriset. I kostnaden för timprisavtal tillkommer sedan bland annat myndighetsavgifter och kostnad för elcertifikat.

 • Behöver jag byta min elmätare för att få timmätning på el?

  För att ha timpris på el behöver du en elmätare som klarar av att mäta förbrukningen på timnivå. Om du inte har en sådan ser vi till att skicka en förfrågan till ditt nätbolag om att byta mätaren. Det kostar ingenting att få din elmätare utbytt. I väntan på en mätare som klarar timmätning får du rörligt månadspris hos oss.

SLUT PÅ SIDAN

*

Med timprisavtal betalar du för den el du använder varje timme. Ett timprisavtal följer spotpriset på elbörsen och kan ändras mycket över dygnet. Det passar dig bäst som har möjlighet att styra din förbrukning mot de timmar då spotpriset är som lägst. Om du vill använda el när du vill på dygnet utan att dina kostnader påverkas är oftast ett rörligt månadspris vara ett bättre alternativ. 

Addera in mer om pris på något sätt

Vårt timprisavtal baseras till 100% på elbörsens spotpris. 

Inga dolda avgifter

Alla företag som erbjuder timprisavtal har avgifter. 

Jämförelse tibber - eon

Hitta det billigaste elavtalet

Är du osäker på om timpris passar ditt förbrukningsmönster och faktiskt blir billigare för dig? Du kan när som helst avsluta eller byta till ett rörligt månadspris eller fastpris. Testa timpris och välja att avsluta eller byta till ett annat elavtal när du vill.

 • Laddbox

  Ladda billigare med timpris. Just nu får du upp till 2000 kr i rabatt på våra laddboxar.

 • Värmepump

  Med en luftvärmepump kan du minska dina uppvärmnings­kostnader med 50-70%. Se våra värmepumpar.