Timpris el

Sänk elkostnaderna med timpris

90% av våra kunder som gått över till timpris har sänkt sina elkostnader. Ta kontroll över din förbrukning med ett av marknadens bästa timprisavtal och vår smarta app.

Få full kontroll över din elkostnad med timprisavtal.

Ett av marknadens lägsta timpris

Gratis app för full kontroll

Nöjdhetsgaranti

Gratis personlig rådgivning

Timprisavtal med gratis app

Passa på att testa timpris

Timpris passar inte alla, hos oss kan du testa och snabbt se om det lönar sig för dig. Du får månadsvis uppföljning om timpris varit lönsamt för dig och har full rätt att avsluta eller byta till rörligt månadspris när du vill.

 • Baseras till 100% på elbörsens spotpris
 • Gratis app som ger dig full kontroll
 • Inga dolda avgifter
 • Avsluta eller byt elavtal när du vill
 • Alltid förnybar energi

90% av våra kunder som gått över till timpris har sänkt sina elkostnader

Baseras på 4 400 hushåll som snitt sparade 15% på kWh-priset jämfört med rörligt månadspris. De som inte sparade med timpris kan enkelt byta till ett rörligt månadspris.

Fördelar med timprisavtal hos E.ON

Ett lågt timpris

Vi har ett av marknadens lägsta timprisavtal som baseras till 100% på elbörsens spotpris, utan dolda avgifter.

Nöjdhetsgaranti

Du får varje månad information om timpris lönat sig för dig och har full rätt att avsluta eller byta elavtal när du vill.

Gratis personlig rådgivning

Vår prisbelönta kundservice hjälper dig  om du har frågor om ditt elavtal och hur du kan sänka dina elkostnader.

Smarta produkter

Du får erbjudanden på energismarta lösningar som solceller, laddbox och värmepump. 

Så kan vi erbjuda ett av marknadens lägsta timpris

I alla timprisavtal på marknaden tillkommer bland annat inköpskostnader och myndighetsavgifter i själva timpriset. Vårt timprisavtal baseras till 100% på elbörsens spotpris, vi har inga dolda avgifter och låg avgift för elcertifikat. Därför kan vi erbjuda ett av marknadens lägsta timpris.

Följ spotpriset i appen

Som elkund får du appen gratis. Där följer du enkelt spotpriset och får full kontroll över din förbrukning för maximal besparing.

Betyg i app store: 4/5

"Våra elräkningar är 20-50% lägre i månaden än tidigare"

Alexander och hans familj sparar med timpris på el.

Vad är timpris el?

Med timprisavtal ändras ditt elpris varje timme och du debiteras för elen du använder timvis. Timpris passar dig som har möjlighet att styra din förbrukning mot de timmar då spotpriset är som lägst. Det passar extra bra om du laddar bilen hemma eller har solceller på taket. 

 • När passar rörligt månadspris bättre?

Spara ännu mer med smarta produkter

Vi erbjuder smarta energilösningar som passar bra med timpris. Hos oss får du allt samlat hos en och samma trygga leverantör.

 • Laddbox

  Ladda billigare med timpris. Just nu får du upp till 2000 kr i rabatt på våra laddboxar.

Vanliga frågor och svar om timpris

 • När är elen som billigast?

  Det finns inget rakt svar på när på dygnet det är billigast elpris, men det går att se mönster över tid. Oftast beror det lägre priset på att färre människor använder el. Timpriser på el baseras på elbörsen idag, det vill säga Nordpools spotpris timme för timme.

 • Är elen billigare på natten?

  Timkostnaden för el varierar och därmed även när på dygnet det är billigare elpriser. Men generellt är elen billigare på natten, när de flesta sover och inte använder lika mycket el.

 • Vilken tid på dygnet är elen billigast?

  En viktig förutsättning för att ha fördelar av ett timprisavtal el är att du har möjlighet och intresse att följa elpris under dygnet. Oftast är elpriset högre under de timmar då flest använder el, och tvärtom billigast när förbrukningen går ner. Med vårt timprisavtal följer du enkelt spotpriset i vår app.

 • Hur sänker jag mitt elpris?

  Om du tror att du har rätt förutsättningar för ett timprisavtal kan du sänka dina elkostnader med det. Men glöm inte att den billigaste elen är den du inte använder. Att spara energi är det som ger störst effekt på kort sikt.

 • Vad är skillnaden mellan spotpris och timpris?

  Spotpriset är det som sätts på elbörsen Nordpool, och som ligger till grund för både rörligt pris-avtal och timprisavtal. Timpris är E.ONs namn på det avtal som baseras till 100 % på spotpriset. I kostnaden för timprisavtal tillkommer sedan bland annat myndighetsavgifter och kostnad för elcertifikat.

 • Behöver jag byta min elmätare för att få timmätning på el?

  För att ha timpris på el behöver du en elmätare som klarar av att mäta förbrukningen på timnivå. Om du inte har en sådan ser vi till att skicka en förfrågan till ditt nätbolag om att byta mätaren. Det kostar ingenting att få din elmätare utbytt. I väntan på en mätare som klarar timmätning får du rörligt prisavtal hos oss.