Är det okej att sno el när någon annan laddar? Kan man parkera bilen vid en laddstation och vara borta i tre dagar? Och får man ställa bilen var som helst för att ladda? 

Här är en enkel guide över vad du bör tänka på som elbilsägare. 

 • Sharing is caring – dela ditt ladduttag hemma
  Dela med dig av ditt ladduttag hemma och skapa förutsättningar för andra elbilsägare att kunna ladda på det. Att dela med sig är en bra grej som man dessutom blir glad av.
 • Ladda din elbil och kör vidare
  Häng inte kvar vid laddstationen när du har laddat klart. När du har laddat ditt batteri – plugga ur och flytta bilen så att andra kan ladda. Att använda en laddplats som parkeringsplats är oschysst. Skulle du till exempel lämna bensinslangen i och parkera på en bensinmack i flera timmar efter tankning?
 • Ladda endast din elbil när du behöver och dela lika
  Bara för att du kör elbil betyder det inte att du har rätt till laddningsplats. Om du inte ska ladda – ställ dig någon annanstans. Och de med dyrast elbil har inte företräde.
 • Även elbilsförare måste följa reglerna
  Bara för att du kör en elbil betyder det inte att du kan ställa dig på en handikapplats eller en trottoarkant för att komma närmare en laddningsstation.
 • Tänk på medtrafikanterna
  Vi är vana vi att bilar låter, men det gör inte elbilen. Därför får du tänka på att medtrafikanterna inte hör dig när du kommer körandes.
 • Först till kvarn…
  Det spelar ingen roll vad du kör, hur mycket pengar du tjänar, var du bor eller vem du är. Om någon annan var på laddningsplatsen innan dig får du snällt ställa dig i kö och vänta på din tur. Om du verkligen är i kris och behöver ladda och parkeringsytan bredvid är ledig kan du absolut snällt be om att få ladda. Med E.ONs app kan du också lätt se var det finns lediga laddstationer för att undvika redan upptagna laddningsplatser.
 • Säkerheten främst när du laddar din elbil
  Se till att laddningskabeln är platt på marken eller i din bil så att fotgängare inte råkar snubbla på den. När bilen är färdigladdad, kom ihåg att hänga tillbaka laddningssladden i hållaren. Tänk på att hålla det snyggt och ur vägen för andra.

Beställ vår laddbox

Med vår Ladda hemma-box blir det snabbare och säkrare att ladda din elbil, och självklart ingår installationen.

Ladda på vägen med rabatt

Skaffa vårt laddkort och ladda enkelt med rabatt på alla E.ON laddstationer.