Ladda med rabatt på laddstationer i Sverige och Europa

Att köra på el och ladda elbil ska vara enkelt. Med vårt laddkort laddar du din elbil med rabatt på alla våra laddstationer, i ett av Nordens och Europas största laddnätverk. Du kan dessutom ladda elbilen på våra roamingpartners laddare, till exempel Vattenfalls och Mer Sveriges publika laddare, till reducerat pris.

Med vår app E.ON Drive hittar du enkelt laddstationer och ser dina kvitton samt laddningshistorik. På E.ONs, Mers och Vattenfalls publika stationer kan du även starta och stoppa laddningen samt betala med appen.

Det här ingår i vårt laddkort

  • Ladda på E.ONs publika laddare samt på våra roamingpartners laddare, till attraktivt pris
  • Ladda till vårt mest förmånliga pris på E.ONs alla publika laddstationer när du är bonuskund***
  • Laddkonto som pengarna automatiskt dras ifrån när du betalar med laddkortet
  • Starta och stoppa laddning
  • Ingen månadsavgift

Det lönar sig med laddkort

Här kan du jämföra olika prisalternativ och hitta vad som passar dig bäst. Alla priser inklusive moms och gäller på E.ONs, Vattenfalls och Mers laddstationer.  
Se villkor nedan

Laddstationer pris

Priserna nedan gäller från och med 1 augusti 2022.

Minska köer och undvik trängselavgifter

För att du och andra elbilister ska slippa onödiga köer så har vi infört en trängselavgift på 3 kr/minut om man står vid en snabbladdare längre än 45 minuter. Om du använder Engångsbetalning är trängselavgiften 3,60 kr/min.*

Ultrasnabbladdare – Powered by E.ON Drive & Clever

Ultrasnabbladdarna i Norden ägs och drivs av Powered by E.ON Drive & Clever. Vill du veta mer om vad det innebär? **

Priser på andras laddstationer

E.ONs laddkort går att använda på många olika laddstationer i Sverige och Europa. Ladda ned vår app E.ON Drive för att se aktuellt pris på varje laddstation. Andra leverantörer sätter sina egna priser. 

Villkor

* Bilar som står vid en snabbladdare längre än 45 minuter kommer att beläggas med en trängselkostnad på 3 kr/minut (3,60 kr/min vid engångsbetalning). Detta sker för att undvika att laddstationen är belagd utanför den tid som skyltningen tillåter.

** Ultrasnabbladdarna i Norden ägs och drivs av Powered by E.ON Drive & Clever. Den danska operatören Clever och tyska E.ON Drive har skapat ett s.k. joint venture för att uppföra och driva ultrasnabbladdare längs med motorvägarna i Skandinavien. Detta joint venture är helt separat från E.ON i Sverige och drivs i vinstsyfte helt separat från E.ON-strukturen i Norden. 

Joint Venture har som mål att knyta samman städerna i Danmark, Sverige och Norge genom totalt 48 st etableringsplatser. Joint Venture uppfyller ett löfte till den Europeiska kommissionens CEF-program (Connecting Europe Facility) att bygga 28st av EU medfinansierade etableringar i Danmark och Sverige. Ytterligare 20 etableringar görs I Norge utanför EUs medfinansiering. 

De legala namnen för Joint Venture är “Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia ApS” i Danmark, UFC Sweden AB i Sweden och Ultra-Fast Charging Scandinavia AS i Norge. Joint Venture kommer att utnyttja varumärkesnamnet “Powered by E.ON Drive & Clever” i all extern kommunikation, PR och marknadsföring.

*** Bonuskundstatus får du som har pågående elhandelsavtal med E.ON. Ange det när du ansöker om ditt laddkort eller kontakta kundservice för att registrera det i efterhand.

Man laddar elbil

Ladda snabbt och säkert hemma med vår laddbox

Med vår Ladda hemma-box blir det snabbare och säkrare att ladda din elbil, och självklart ingår installationen.