Hur snabbt det går att ladda din elbils batteri beror på hur du laddar den. Genom att installera en egen laddbox hemma laddar du till exempel upp till fem gånger snabbare än i vägguttaget.

man laddar hemma

Laddningstid med laddbox hemma

Med laddboxarna du kan beställa från oss får du laddning med en effekt på upp till 11 kW, vilket är tillräckligt för att ge din elbil full laddning på 2–4 timmar. Det är upp till fem gånger snabbare än om du laddar i ett vanligt vägguttag. Dessutom ingår lastbalansering, så att du kan ladda utan att oro dig för att husets säkringar går.

Skaffa smart laddbox från

Från 9 995 kr

19 990 kr

inkl standardinstallation och 50% skattereduktion för grön teknik

 • Ladda upp till 5 ggr snabbare
 • Lastbalansering ingår

 • Standardinstallation ingår
kvinna laddar baklucka

Laddningstid längs vägen

Hur lång tid det tar att ladda din elbil på en publik laddstation beror på vilken typ av laddare som finns tillgänglig. De har oftast större kraft än laddboxen du kan ha hemma.

 • Laddningstid för normal- och semisnabb laddare
  Dessa laddare är vanliga utanför exempelvis kontor, butiker, hotell och vägkrogar. De skiljer sig ofta i effekt, men generellt klarar de att ladda din elbils batteri på 1–4 timmar.
 • Laddningstid för snabbladdare
  Snabbladdarna finns främst på laddstationer längs större vägar och är byggda för att snabbt kunna ladda upp din elbils batteri. Med en snabbladdare laddas en normalstor bils batteri upp till 80 % av kapaciteten på ungefär en halvtimme.
kvinna vid laddstolpe

Laddkort med rabatt

Med vårt laddkort får du rabatt när du laddar din elbil på alla E.ON-laddstationer. Dessutom får du appen E.ON Drive där du enkelt hittar laddstationer, startar laddningar och samlar alla dina kvitton.

 

Vill du veta mer om att köra elbil?

kvinna barn baklucka

Fördelarna med elbil

Är du nyfiken på hur det är att äga och köra elbil? Här kan du läsa mer om alla fördelarna du och planeten får med att köra på förnybar el.

Laddbox laddar elbil hemma

50% skattereduktion för grön teknik

Från och med 1 januari 2021 kan du som skaffar laddbox hemma få grönt rot-avdrag på 50% av kostnaden för arbete och material. Resekostnad ingår ej i avdraget.

Kvinna laddar en röd elbil

Installera laddbox

Funderar du på att skaffa en laddbox hemma? Så här går det till att skaffa en laddbox från oss – från beställning till färdig montering.

Vanliga frågor om laddtid för elbil

Hur lång tid tar det att ladda en elbil i ett vanligt vägguttag?

Ett vanligt vägguttag är inte är byggt för den kraft en elbil behöver. Med en egen laddbox laddar du upp till fem gånger snabbare. En laddbox har även inbyggda säkerhetsfunktioner som vägguttaget saknar.

Kan jag ladda en elbil som bara tar emot enfas med en trefas-laddbox?

Det går bra att ladda på en trefas laddbox då det är bilen som styr laddningen. Bilen kommer bara ta emot enfas. Om din elbil stödjer trefas går det mycket snabbare att ladda den. Alla våra laddboxar har trefas.

laddbox för att ladda hemma

E.ON laddbox Smart - prisvärd och snabb laddbox

Prisvärd och lättanvänd laddbox med lastbalansering och installation.

 • Styr och dela laddboxen med eCharge app

 • Koppla upp via ditt WiFi-nätverk

 • Framtidssäkrad – uppdatera mjukvaran i laddboxen för fler smarta funktioner

Pris inklusive standardinstallation och 50% skattereduktion för grön teknik

Från 9 995 kr

19 990 kr