Hur snabbt det går att ladda din elbils batteri beror på hur du laddar den. Genom att installera en egen laddbox hemma laddar du till exempel upp till fyra gånger snabbare än i vägguttaget.

man laddar hemma

Laddningstid med laddbox hemma

Med laddboxarna du kan beställa från oss får du laddning med en effekt på upp till 11 kW, vilket är tillräckligt för att ge din elbil full laddning på 2–4 timmar. Det är upp till fyra gånger snabbare än om du laddar i ett vanligt vägguttag. Se hur mycket snabbare du kan ladda med laddbox hemma

Skaffa smart laddbox från

8 997 kr

inkl installation och ladda hemma-stöd

  • Ladda upp till 4 ggr snabbare

  • Styr enkelt med app

  • Standardinstallation ingår

kvinna laddar baklucka

Laddningstid längs vägen

Hur lång tid det tar att ladda din elbil på en publik laddstation beror på vilken typ av laddare som finns tillgänglig. De har oftast större kraft än laddboxen du kan ha hemma.

  • Laddningstid för normal- och semisnabb laddare Dessa laddare är vanliga utanför exempelvis kontor, butiker, hotell och vägkrogar. De skiljer sig ofta i effekt, men generellt klarar de att ladda din elbils batteri på 1–4 timmar.

  • Laddningstid för snabbladdare Snabbladdarna finns främst på laddstationer längs större vägar och är byggda för att snabbt kunna ladda upp din elbils batteri. Med en snabbladdare laddas en normalstor bils batteri upp till 80 % av kapaciteten på ungefär en halvtimme.

kvinna vid laddstolpe

Laddkort med rabatt

Med vårt laddkort får du rabatt när du laddar din elbil på alla E.ON-laddstationer. Dessutom får du appen E.ON Drive där du enkelt hittar laddstationer, startar laddningar och samlar alla dina kvitton.

 

Vill du veta mer om att köra elbil?

kvinna barn baklucka

Fördelarna med elbil

Är du nyfiken på hur det är att äga och köra elbil? Här kan du läsa mer om alla fördelarna du och planeten får med att köra på förnybar el.

man laddar vid garage

Ladda hemma-stöd

Visste du att du kan ansöka om ladda hemma-stödet efter du installerat din laddbox? Bidraget täcker halva kostnaden upp till 10 000 kronor.

laddbox på hus

Installera laddbox

Funderar du på att skaffa en laddbox hemma? Så här går det till att skaffa en laddbox från oss – från beställning till färdig montering.

Vanliga frågor om laddtid för elbil

Hur lång tid tar det att ladda en elbil i ett vanligt vägguttag?

Ett vanligt vägguttag är inte är byggt för den kraft en elbil behöver. Med en egen laddbox laddar du upp till fyra gånger snabbare. En laddbox har även inbyggda säkerhetsfunktioner som vägguttaget saknar.

Kan jag ladda en elbil som bara tar emot enfas med en trefas-laddbox?

Det går bra att ladda på en trefas laddbox då det är bilen som styr laddningen. Bilen kommer bara ta emot enfas. Om din elbil stödjer trefas går det mycket snabbare att ladda den. Alla våra laddboxar har trefas.

laddbox för att ladda hemma

eBox Smart - prisvärd och snabb laddbox

Prisvärd och lättanvänd laddbox med de viktigaste funktionerna.

  • Styr och dela laddboxen med eCharge app

  • Koppla upp via ditt WiFi-nätverk

  • Framtidssäkrad – uppdatera mjukvaran i laddboxen för fler smarta funktioner

Pris inklusive standardinstallation:

17 995 kr

Pris med ladda-hemma-stöd 8 997 kr

 

Du kanske också är intresserad av:

Bostadsrättshus med grönområde framför.

Laddlösning för bostadsrätter

Uppgradera din bostadsrättsförening med laddstationer. Vi hjälper er genom hela beslutsprocessen.

par i soffa myser under luftvärmepump

Mys och spara med värmepump

Med luftvärmepump ökar du komforten hemma och upp till halverar dina värmekostnader.

Hus med trädgård, lekande barn och solceller på taket.

Solceller ger hemmet superkrafter

Med solceller på taket kan du halvera dina elkostnader och göra en synlig insats för att öka andelen förnybar el i Europa.