Nu ställer vi om företagen, kilowatt för kilowatt

Upptäck våra företagslösningar

Energi- och elnätslösningar för ditt företag

  • Tjänster

  • El & Gas

  • Värme & Kyla

  • Elnät

Våra tjänster för dig som företagskund

Vi har några av marknadens bästa digitala verktyg för både små och stora företag. Skapa dig smidigt en helhetsbild av er energisituation, se fakturor och håll ett öga på kostnaderna.

På Mitt E.ON hittar du snabbt det du behöver för att få koll.

På E.ON Navigator har du möjlighet till djupare analyser av er energianvändning. Ta fram budgetunderlag, följ marknaden och mycket mer.

Rätt el- och gasavtal för dig som företagskund

Våra kunniga företagsrådgivare guidar dig personligen till rätt elavtal för just din verksamhet. Hos oss får du alltid ett förmånligt avtal med fossilfri eller förnybar el.

Framtidens värme- och kylalösningar för företag

Vi har lösningarna för att värma och kyla era fastigheter utifrån era lokala förutsättningar. Har ni redan fjärrvärme kan du läsa mer under våra fjärrvärmetjänster. Vill du uppgradera ert system med fjärrvärme eller annan värmelösning är du välkommen att kontakta oss.

Elnät för dig som företagskund

Vi ser till att din verksamhet har el när du behöver den, där du behöver den. Här hittar du allt som rör ert elnätsabonnemang och kan läsa mer om vad som gäller vid exempelvis nyanslutning, renovering och arbete nära ledning.

solceller på tak och blå himmel

Solceller och att producera egen el

För maximal lönsamhet och hållbarhet i din solcellsanläggning, se till att anlita en solcellsexpert som förstår hela verksamhetens energisystem. Vi hjälper er hela vägen och skräddarsyr en solcellslösning efter era behov och förutsättningar.

Laddlösningar för alla behov

Med våra laddstolpar och tjänster får du tillgång till teknologi i framkant och tryggheten av en erfaren leverantör. Vi sätter ihop ett anpassat paket av laddlösningar, hårdvara, installation, rådgivning och andra energilösningar som passar just dig och ditt företag.

Dessutom har vi ett av Sveriges största publika nätverk och ett stort laddningsnät i Europa, så att ni aldrig ska ha långt till en laddstation.

Navigator

E.ON Navigator – allt om företagets energi på ett ställe

Ge din verksamhet en energiportal där allt som rör energianvändning, energikostnader och energiprognoser finns tillgängligt på samma plats. Med E.ON Navigator får du överblick och kontroll, men också en rad kostnadsfria funktioner som hjälper företaget att spara energi.

Kundservice för dig som företagare

Här hittar du snabbt svar på de vanligaste frågorna. Självklart är du också välkommen att höra av dig till vår kunniga företagskundservice via chatt, mejl eller telefon.

Energilagring gör en integrerad energilösning möjlig

En viktig del i våra helhetslösningar för hållbara fastigheter är möjligheten att lagra energi. Med hjälp av vår batterilösning kan du lagra elen från fastighetens solceller och använda kapaciteten när du behöver den som mest. På så sätt kapar du effekttoppar och blir mer självförsörjande. 

Elektrifiering och omställning – nu

Sverige är i en expansionsfas och elektrifieringen är en förutsättning för fortsatt hållbar tillväxt och klimatomställning. För att möta samhällets krav och behov måste elnäten byggas ut och förnyas.

E.ON gör stora investeringar i elnätet för att öka kapaciteten, och nya hållbara innovationer är en viktig pusselbit för att hålla Sverige rullande både idag och i framtiden.

Stöd för kommuner och regioner som planerar för ett växande elbehov

Jobbar du inom kommun eller region med energiförsörjning eller planering? Här kan du få utbildning och stöd för att bättre planera för en framtidssäker elinfrastruktur. 

Inspireras av andra

Bilden – klimatverifierat kontor

En gammal trikåfabrik i Malmö ska bli Sveriges första klimatverifierade ombyggnadsprojekt. E.ON och Stena samarbetar i en cirkulär rivnings- och byggprocess med en energilösning som ska återbetala klimatskulden från bygget.

Trianon satsar på solen

Fastighetsbolaget Trianon söker ständigt sätt att öka andelen förnybar energi. Genom att bidra till etableringen av en solcellspark har de tagit ett tydligt steg i rätt riktning för en mer hållbar verksamhet. Samtidigt är de med och driver samhällets energiomställning i stort.

Frisörerna som fortsätter utveckla

Caroline Östlund och Anna-Karin Frank har drivit frisörsalongen Eriksson & Robach i tolv år. För två år sedan beslutade de sig för att se över företagets hållbarhetsprofil. Allt från leverantörskedjorna till elavtalet sågs över.