E.ON Navigator - ett enkelt verktyg för en effektivare verksamhet

E.ON Navigator samlar allt om företagets energianvändning på ett ställe. Det ger dig en bättre överblick, så att du enklare kan följa och energieffektivisera din verksamhet - samt spara tid och pengar. Majoriteten av våra företagskunder har redan Navigator - skaffa navigator du också!

Har du redan ett Navigator-konto? Logga in på Navigator

Därför är E.ON Navigator ett så populärt verktyg

 • E.ON Navigator är helt kostnadsfritt
  E.ON Navigator är en kostnadsfri tjänst med många kostnadsfria tjänster. Du kan dessutom köpa till tilläggstjänster om du vill utöka fler möjligheter för just ditt företag.
 • Enkelt att hantera för många anläggningar

  E.ON Navigator är särskilt anpassat för dig som har många anläggningar och användare. Och du kan enkelt gruppera dina anläggningar för att få ännu bättre översikt och uppföljningsmöjligheter.

 • E.ON Navigator passar för alla företagskunder
  Alla företagskunder som köper sin el, värme, kyla eller gas från oss får tillgång till E.ON Navigator. Ett verktyg för alla - helt enkelt.
 • Bjud in dina kollegor och skapa fler användare
  E.ON Navigator är ett perfekt verktyg att dela med flera inom ett företag, speciellt om det finns olika roller med olika ansvarsområden. Du får helt enkelt bjuda in hur många du vill.
 • Värdefulla insikter kring er energianvändning
  Att få värdefulla insikter kring företagets energianvändning är avgörande för effektivisering och optimering. 80% av våra användare tycker att E.ON Navigator ger en bra bild över deras verksamhets energianvändning.

Så funkar E.ON Navigator

I E.ON Navigator finns en rad tjänster och verktyg som är redo för dig att använda - helt kostnadsfritt. Det finns även premiumtjänster som du kan teckna direkt i Navigator, om du har ett större behov än vårt basutbud. Oavsett så betalar du bara för de tjänster du tecknar. Smidigt tycker vi!

Alltid kostnadsfritt i E.ON Navigator:

Kostnadsöversikt
Få en detaljerad bild av företagets energikostnader. Du kan enkelt filtrera och gruppera kostnaderna efter behov, och all data kan exporteras till Excel för ett mer lätthanterligt rapportformat.

Följ din förbrukning
E.ON Navigator samlar allt om företagets energianvändning på ett ställe. Det ger dig bättre överblick, så att du enklare kan energieffektivisera din verksamhet – och spara tid och pengar.

Alla fakturor på ett ställe
Att ha alla fakturor på ett ställe. Framförallt när man har flera anläggningar. Dessutom kan ni enkelt se status på fakturan, om den är betald eller om ni har några som är på väg att förfalla. 

Energianalys av företaget 
En analys som gör det enkelt jämföra förbrukningen ända ner på timbasis, identifiera avvikelser och följa upp effekten av eventuella temperaturskillnader och energibesparingsåtgärder.

Prognosverktyg
Har ni fjärrvärme är prognosverktyget tjänsten för er när det gäller att hålla koll på värmekostnaderna. Ni får en prognos baserat på era fakturerade kostnader och er historiska förbrukning.

Premiumtjänster som du också kan teckna:

Energidata API
Med Energidata API hämtar ditt uppföljningssystem enkelt den energidata du vill ha när du vill. 

Normalårskorrigering 
Vi har tagit bort väderpåverkan, så att du, mer rättvist kan jämföra användningen av el, gas och värme i dina fastigheter.

Trender och larm
Se om en anläggning avviker i sitt förbrukningsmönster direkt, så slipper du få reda på högre kostnader först när fakturan kommer.

Miljörapport
Miljörapporten räknar automatiskt ut varje enskild fastighets koldioxidutsläpp baserat på förbrukning samt dina energiavtal.

Energirapport
Energirapport ger dig en fullständig bild av dina fastigheters totala energisituation - ett perfekt underlag för budgetering och prognosarbete.

Smart Värmekoll
Smart Värmekoll övervakar fjärrvärmecentralen digitalt, berättar hur den mår och larmar om något är fel. 

Hur skaffar jag E.ON Navigator?

Om du inte redan har E.ON Navigator - är det enkelt att fixa. Du klickar på knappen nedan för att komma till Navigator-sidan, fyll i dina uppgifter och ansök om ett konto. Enklare än så blir det inte.

Bra överblick ger snabba åtgärder

Genom en bättre överblick över alla sina fastigheter, har fastighetsbolaget Limhamnshus effektiviserat både verksamheten och energianvändningen.

Navigator har företagsrådgivare och en supportavdelning som hjälper dig

Behöver du hjälp?

Kontakta din företagsrådgivare eller vår supportavdelning.

E-post: navigator@eon.se