Energispartips

Här har vi samlat en rad olika råd och åtgärder för en lägre energiförbrukning. Genom att till exempel se över belysning, värme och ventilation kan du spara mycket energi för ditt företag eller din verksamhet.

Minska din energiförbrukning

Ladda ner våra olika energispartips. 

Kostnadsfri grundläggande energirådgivning

Värde 895 kronor

  • Just nu är de många som bokar energirådgivning hos oss. Visste du att du kan få kostnadsfri rådgivning inom energi av din kommunala klimat- och energirådgivare?

Energieffektivisera och spara pengar

Energieffektivisering ökar företagets lönsamhet, stärker miljöprofilen och maxar konkurrenskraften. Men hur kommer du igång? Vi rekommenderar att du börjar med att boka ett rådgivningssamtal med våra experter. Under 45 minuter får du vägledning och värdefull information om hur du kan sänka energiförbrukningen och därmed kostnaderna.

Detta ingår i energirådgivningen:

  • Förutsättningar för att ta kontroll över och minska verksamhetens energikostnader
  • Värdefulla tips på hur du och ditt företag kan energieffektivisera – bland annat uppvärmning, komfortkyla, belysning och ventilation
  • Rådgivning utifrån hur energianvändningen ser ut i just din bransch
  • Introduktion till E.ON Navigator – vårt kostnadsfria verktyg för optimal kontroll över förbrukning, kostnader och fakturor
Bild på Navigator i laptop

Full koll med E.ON Navigator

Med E.ON Navigator samlar du allt om företagets energianvändning på ett ställe. Det ger dig bättre överblick, så att du enklare kan energieffektivisera din verksamhet – och spara tid och pengar. Dessutom är tjänsten kostnadsfritt för alla företagskunder.

Boka energirådgivning

När vill du att vi ringer upp?

Samtalet tar cirka 45 minuter.

Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Vänligen försök igen om en stund.

Tack för att du loggat in på Mitt E.ON. På de här sidorna kan E.ON-kunder se sina fakturor, hålla koll på sin förbrukning, följa sina anslutningsärenden samt ta del av andra tjänster.

Såvitt vi kan se är du inte kund hos oss. Men vill du teckna elavtal med oss blir vi självklart glada!

E.ON kanske redan levererar elen till ditt hem? Här är några möjliga orsaker till att det ser ut som att du inte är E.ON-kund:

  1. Det är någon annan i ditt hushåll som står för era E.ON-avtal
  2. Du har precis blivit kund hos oss, och våra system har inte hunnit registrera dig än
  3. Du är företagskund med organisationsnummer som har loggat in med BankID. Är du företagskund med organisationsnummer ber vi dig att logga in med användarnamn och lösenord.
  4. Du är företagskund med fler än 4 anläggningar. Har du fler än 4 anläggningar ber vi dig att logga in på E.ON Navigator.
  5. Tjänsten är inte tillgänglig för tillfället. Var god försök igen om en stund.

Tjänsten är inte tillgänglig i detta läge.

Dina kontaktuppgifter

Din bransch

Genom att klicka på Skicka godkänner du villkoren för energirådgivning för företag.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Lägre energikostnader på 45 minuter?

Det personliga rådgivningssamtalet varar upp till 45 minuter och dess övergripande syfte är att ge rådgivning för att ditt företags energianvändning ska bli så ekonomiskt effektiv som möjligt. Många verksamheter kan minska sin energianvändning med upp till 20 procent – och därmed också få ner energikostnaderna.

Vi utgår från din verksamhets förutsättningar. Du kan till exempel få klarhet i frågor varför företagets energianvändning förändrats eller få hjälp med vilket uppvärmningssystem som lämpar sig bäst för din fastighet. Vi kan också diskutera om solceller vore en bra idé för din verksamhet eller vilken avtalsform som är bäst för just ditt företag. Du väljer vad du vill diskutera.

Hur går vi vidare?

Efter samtalet får du ett mejl där vi sammanfattar vad vi kommit fram till och vilka åtgärder vi rekommenderar. Du får också en del andra smarta tips.