Belysning – företag | Spara energi på din belysning - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Kockar i ett kök

Spara energi på din belysning

En helhetslösning som kan sänka dina kostnader

Att åtgärda belysningen är ett av de enklaste och mest kostnadseffektiva sätten att spara energi i en verksamhet. Vi erbjuder nu en tjänst där vi gör en total översyn av er belysningssituation och hur den påverkar er energianvändning. Utifrån era behov tar vi fram förslag på, och genomför, energismarta effektiviseringsåtgärder med modern teknik. Resultatet för er är en kraftig besparing på både energiförbrukning och underhållskostnader, samtidigt som ni får ett optimerat ljus för just er verksamhet.

Det här kan verksamheten spara:

  1. Genom att byta belysning från lysrör till LED-lampor reduceras energianvändningen med upp till 60 procent.
  2. Genom att införa styrning av belysning – med hjälp av exempelvis dimring, rörelsevakter, tidsstyrning och dagsljussensorer – reduceras energianvändningen med ytterligare 25-50 procent.
  3. Underhållskostnaden minskar med upp till 90 procent eftersom LED-lampor har 50 gånger längre livslängd än glödlampor och 6-10 gånger längre livslängd än lysrör.


Att satsa på en belysningslösning från oss är alltså en investering som lönar sig från dag ett.

Hållbarhet och miljö

Att spara energi är naturligtvis bra för plånboken, men även för miljön. En minskad energiförbrukning gör klimatavtrycket mindre, samtidigt som det minskade underhållet och behovet av färre byten av lampor sparar naturens resurser. Att se över och åtgärda belysningen kan därför bli en viktig del i ert hållbarhetsarbete.

Fler möjligheter att spara energi

För att göra ännu större besparingar kan ni komplettera med andra energilösningar som vi erbjuder. Om ni önskar ser vi över hela verksamhetens energiförbrukning för att hitta ännu fler sätt att dra ner på kostnaderna. Energisnål belysning och styrning kan med fördel kombineras med tjänster som abonnemangsoptimering och energieffektiviseringsåtgärder som undermätning. Med E.ON Navigator kan vi sedan skapa en helhetsbild av er energianvändning vilket ger full kontroll över förbrukning och kostnader. Dessutom kan vi erbjuda installation av solceller på taket, vilket gör att ni själva kan täcka det lilla energibehov som blir kvar när övriga åtgärder är genomförda.

Visste du att...

  • man sparar upp till 80 procent av energiförbrukningen när man ersätter en glödlampa med en LED-lampa? Här kan du läsa mer.
  • man minskar koldioxidutsläppet med 200 kilo när man väljer en lågenergilampa istället för en glödlampa? Detta motsvarar en bilresa mellan Stockholm och Berlin.

 

Är din verksamhet intresserad av att spara energi – kontakta oss

Den här sidan uppdaterades 1 mars 2019
av E.ON Energilösningar (handel)