Elmarknad - Företag | Rekommendation och elmarknadsläge - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Höstskog

Elmarknaden

– vad som påverkar elpriset just nu och vår rekommendation utifrån aktuellt marknadsläge.

Sommarens mycket varma och torra väder har påverkat de svenska elpriserna kraftigt uppåt. På grund av för lite nederbörd är nivåerna i de nordiska vattenmagasinen lägre än normalt, vilket innebär att mindre vattenkraft produceras. Det nordiska elpriset påverkas även av kontinenten, där de stigande priserna på kol och utsläppsrätter pressat priset uppåt. Givet rådande marknadssituation, samt att vi är på väg mot kallare väder, förväntar vi oss att de nordiska elpriserna kommer att hålla sig på denna högre nivå kommande år.

Är du privatkund och vill läsa om elmarknadsläget? Klicka här.

Just nu rekommenderar vi

Det är främst priserna på de kortare elavtalen som stigit, till exempel med ett års bindningstid. Därför är det just nu avtalsformen Fast pris 3 år som har de lägsta priserna. Utifrån aktuellt läge på elmarknaden rekommenderar vi att binda elpriset. Vid en kall vinter kan det rörliga elpriset stiga ytterligare, och i kombination med ökad elförbrukning innebära större kostnader. Då kan det vara tryggt om priset är bestämt på förhand.

Om din verksamhet däremot har relativt låg och jämn förbrukning och du inte vill binda priset, rekommenderar vi istället Expert. Det är ett förvaltat elavtal som innebär att ditt företag ingår i en elpool som våra experter bevakar. När de gör inköp drar de nytta av att ni som är med i elpoolen tillsammans utgör en stor volym. Det innebär lägre pris för dig.

Rekommendationen är framtagen den 3 september 2018.

Den här sidan uppdaterades tisdag 10:36
E.ON Energilösningar