1. Företag
  2. Elnät
  3. Smarta mätlösningar

Nu kan du och ditt elnätsbolag få tillgång till nästa generations smarta mätarlösningar från E.ON. Som partner till oss får du tillgång till alla våra processer och uppdateringar och all service du behöver för att leverera mot dina kunder. Vi installerar mätaren, sköter driften och insamlingen av all mätdata och är med dig hela vägen.

Sedan början av 2017 har vi arbetat intensivt med att förbereda utrullningen av nästa generations mätare till våra över en miljon elnätskunder. Nu kan även ni som elnätsbolag få nytta av vår samlade kunskap och erfarenhet med vårt helhetserbjudande för smarta mätarlösningar.

  • Standardisering, automatisering och stordrift Vår lösning för smarta mätarsystem grundar sig på standardisering, automatisering och stordriftsfördelar. Lösningen är byggd utifrån en långsiktig strategi för att hantera och bygga upp kunskap, teknik, organisation och människor.

  • Enkelt och effektivt Ni får en skalbar lösning med enkel, kostnadseffektiv och högkvalitativ datainsamling. Det skapar förutsättningar för en framtidssäkrad mätdatahantering och ett effektivt samarbete med era kunder, serviceleverantörer och andra partners.

  • En framtidssäkrad lösning Vi har lång erfarenhet, och är inte beroende av andra leverantörer. Tack vare det har vi skapat ett framtidssäkrat och komplett erbjudande inom smarta mätarlösningar.

  • Service design – kundresan Med hjälp av konceptet Service design har vi utvecklat en väl definierad och dokumenterad kundresa för arbetet med kommunikation, information och planering, både inför och efter mätarbytet. Som vår partner får ni tillgång till hela konceptet och IT-portalen vi har skapat för kundreseprocessen – från den första kontakten tills att hela systemet är i drift.

Det här ingår i paketet

Etablering

Tillsammans går vi igenom alla delar av utrullningen, som it, integration, kundresan och att förbereda organisationen. Vi är helt övertygade om att det här är en viktig nyckel för få en kundfokuserad och välplanerad utrullning.

Utrullning

Här börjar vi med den faktiska utrullningen, alltså planering, kundkontakt, mätarbyte och datainsamling. Med vår skalbara och modulära lösning får du en framtidssäkrad hantering av mätdata, samtidigt som du får ett effektivt samarbete med kunder, serviceleverantörer och andra partners.

Teknisk insamling

Vi erbjuder en komplett tjänst för teknisk insamling som hjälper dig att minska driftkostnaderna och att leverera snabbare och effektivare resultat. Du får också en effektivare mätdatainsamling, något som minskar antalet incidenter och ger bättre mätdata.

Tilläggstjänster

Du kan även lägga till kvalitetssäkring av mätdata och rapportering av data till hub.

Fyra anledningar att bli partner med oss

  • 1 miljon egna kunder – stordriftsfördelar Vi gör stora investeringar i utrullningen av nya mätare, och de närmaste åren kommer vår lösning att rullas ut till över en miljon kunder i vårt eget nät. Som partner till oss får du del av alla fördelar med stordrift, och du får även tillgång till alla processer och alla uppdateringar som du behöver för att din kund ska känna sig trygg. Eftersom vi gör det här även för oss själva kan du känna dig säker på att vi kommer att finnas med dig hela vägen, från installation till service, support och garantier.

  • Enkelt och effektivt Du får en skalbar lösning med enkel, kostnadseffektiv och högkvalitativ datainsamling. Det skapar förutsättningar för en framtidssäkrad mätdatahantering och ett effektivt samarbete med dina kunder, serviceleverantörer och andra partners.

  • Vår storlek – din fördel Som vår partner får du del av hela vår styrka som stor aktör, beställare, deltagare och influencer i energibranschen. Men vår lösning innebär också ett långsiktigt parnerskap där vi utbyter kunskaper och erfarenheter och utvecklas tillsammans.

  • Service design Vi har utvecklat en kundresa som ni kommer att kunna använda i arbetet med era kunder, från första kontakt till systemet är i drift.

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur ni kan få en framtidssäkrad smart mätarlösning och bli en en långsiktig partner med oss? Fyll i din e-postadress så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy

Mejla eller ring

Johan Sonander
Avdelningschef Nya Affärer Nät
johan.sonander@eon.se
0703-03 11 46