Bidra med din outnyttjade plats i elnätet eller öka elproduktionen och få betalt – som flexleverantör i SWITCH tjänar du pengar på att vara flexibel och gynnar samtidigt energiomställningen och tillväxten i din region.

Flexibilitet som lönar sig

SWITCH är en digital marknadsplats för effekt. Som företag kan du ansluta dig och sälja din kapacitet till nätägaren under de tider du inte behöver den. Är du elproducent? Då kan du bidra genom att tillfälligt öka din elproduktion. Du får alltså betalt för att vara flexibel med din energi. De flesta behöver inte ställa om produktion nämnvärt för att vara en del av en SWITCH-marknad.

Bidra till energiomställningen

När du blir flexleverantör får du inte bara en ny intäktsström. Du bidrar också till ett robust och hållbart energisystem som kan byggas ut med fler förnybara energikällor. Genom att ansluta till SWITCH blir ditt bolag en aktiv aktör i energiomställningen som stärker samhället och konkurrenskraften. Med andra ord gynnar SWITCH både din och hela din regions utveckling.

 

SWITCH gör det enkelt att dela kapacitet

Att dela kapacitet och bidra till balans i elnätet ska inte behöva vara krångligt. Därför har vi gjort det riktigt enkelt att använda SWITCH.

  • Användarvänligt webbgränssnitt
    SWITCH är en webbaserad app – du behöver inga krångliga specialprogram och kan använda tjänsten direkt i webbläsaren, var du vill och när du vill.
  • Stora automatiseringsmöjligheter
    Med SWITCH kommer ett välutvecklat API som ger dig stora möjligheter att automatisera dina aktiviteter, så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.
  • Skapad av energiexperter
    SWITCH utvecklas och drivs av nätägare med stor kunskap om dina behov och förutsättningar för att dela kapacitet.

White Paper: Dela kapacitet och skapa ett smartare elnät 

Vill du veta mer om SWITCH och hur det fungerar att bidra med flexibilitet till elnätet? I vårt White Paper kan du läsa mer om vad ditt bolag och den lokala tillväxten tjänar på att skapa bättre balans i våra elnät.

Bild på utsida av whitepaper för switch

 

Så använder du SWITCH

Enkel flexibilitetskalender

I SWITCH kalenderfunktion anger du enkelt hur stor effekt du kan avvara vid en viss tidpunkt, och sätter själv ditt pris. Nätägaren får prognoser över nätlasten på både kort och längre sikt, och kan sedan köpa din effekt när det finns behov för den. Själva köpet sker dagen innan eller samma dag som effekten behöver användas.

Så använder du SWITCH, illustration för flexleverantör, kalender
Så använder du SWITCH, illustration för flexleverantör, produktionsplan

Planera din produktion

I SWITCH kan du se hur stor effekt dina anläggningar använder i realtid och lägga in en produktionsplan efter hur mycket effekt du bjudit ut på marknaden för tillfället. Det gör det enklare att hålla koll på vad du behöver göra för att leverera den utlovade effekten till elnätet.

Se marknadsstatistik

I SWITCH är det enkelt att hålla koll på dina aktiviteter. I statistikvyn kan du se hur mycket effekt du erbjudit marknaden, hur mycket du sålt till nätägaren och hur mycket pengar det genererat.

Så fungerar SWITCH, illustration för flexleverantör, statistikvy

Flexleverantörer om SWITCH

Elmarknadsaktören Entelios optimerar kundernas elkostnader och hjälper till att skapa intäkter från flexibilitetsmarknader. Integrationen med Switch är en ny affärsmöjlighet för fastighetsägare, industrier och offentligsektor. Utöver reducerade energikostnader så ser vi även kundnyttor som stärkt innovations- och hållbarhetsprofil för våra kunder. För att säkerställa ett stabilt elsystem behövs flexibilitetstjänster på både produktions- och konsumtionssidan. Flexibilitetsmarknader blir därmed möjliggörare för det gröna skiftet och det bidrar våra kunder till.

Mattias Harrysson, Sales Manager for Energy & Sustainability Services, Entelios

 

Bli flexleverantör på E.ONs marknader

För att kunna delta i SWITCH behöver det finnas en lokal marknad som drivs av nätägaren i din region. Här kan du se var E.ON driver aktuella marknader, se vilka flexprodukter vi har behov av och kontakta oss för att ansluta dig.

 

Vill du bli flexleverantör?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? 
Läs vår integritetspolicy.