Företag | Gasavtal - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Säljare visar kund en broschyr

Gas för företag

Välj skräddarsytt eller paketpris - våra företagsexperter hjälper dig

Ett gasavtal för just ditt företags behov

Vi har lösningar för alla behov. För de företag som har en mindre förbrukning brukar våra paket med fast eller rörligt pris passa bäst. Har du ett mer komplext behov skräddarsyr vi ett avtal som passar just din verksamhet. Oavsett hur ditt behov ser ut så hjälper vi dig att hitta rätt gasavtal till företaget.

Självklart kan du alltid välja biogas – ett förnybart val som helt enkelt framställs av restprodukter, som exempelvis kan komma från vanliga hushållssopor. På så sätt gör ditt företag skillad och visar ett tydligt ställningstagande för miljön.

Kontakta våra företagsexperter redan idag, så berättar vi mer!

6 anledningar att välja gas till ditt företag

Hur vet du att gas är rätt val för ditt företag? Här är 6 anledningar:

1

Öka din konkurrenskraft med gas

Pressa dina energikostnader, få ut mer värme ur pannanläggningen, minska behovet av underhåll och effektivisera dina processer. Om du ansluter ditt företag till gas ger du faktiskt din verksamhet alla dessa konkurrensfördelar.

2

Lägre kostnader

Gas har högre verkningsgrad än olja. Därför går det åt mindre energi och energikostnaderna minskar. Inom industrin kan gas ofta användas direkt i processer, vilket sparar ytterligare pengar.

3

Problemfritt

Gas är enkel att använda. Du får leveranser i takt med att gasen förbrukas. Ingen lagring och inga transporter behövs. Risken för driftstopp är liten eftersom leveranssäkerheten är mycket hög.

4

Stärk din miljöprofil

Gas minskar utsläppen av koldioxid med 30 procent jämfört med olja. Utsläppen av kväveoxider halveras, utsläppen av svaveldioxid, stoft och partiklar är försumbara. Väljer du dessutom Biogas produceras din gas helt förnybart, genom att använda restprodukter som exempelvis gödsel, träflis och hushållssopor.

5

E.ON som partner

Våra företagsexperter har lång erfarenhet inom företagsenergi. Har du ett komplext behov hjälper vi dig att se över hela din verksamhet, och tar fram en skräddarsydd gaslösning för ditt företag.

6

E.ON Navigator

Som kund hos oss ingår det digitala verktyget E.ON Navigator som hjälper dig att följa upp din energiförbrukning. Håll lätt och enkelt koll på alla dina fastigheter, se vilka som är energieffektiva och vilka som inte är det, och samla alla dina kostnader och dokument på ett ställe.

Prismodeller

Hur väljer du bäst pris? Är din gasförbrukning inte så hög rekommenderar vi att du väljer rörligt pris. Historiskt ger det dig lägst totalkostnad sett över ett år. Vill du ha större säkerhet kan du binda ditt pris till fastpris i 1, 2 eller 3 år.

Basfaktor för kapacitetsbokning till Sverige

  • Från 20181001: 0,2042 Euro/kWn
  • 20171001-20180930: 0,1760 Euro/kWn
  • 20161001-20170930: 0,1613 Euro/kWn

Tilläggstjänster - Optimera företagets gasförsörjning

Du köper inte bara gas av oss, vi blir din energipartner. Det innebär att du kan ta del av våra nyttiga verktyg och tillägstjänster. Välj förnybar biogas för att öka företagets miljöprofil ytterligare, eller ta hjälp av vår skatteservice för att kostnadseffektivisera.

Biogas – energi från naturligt avfall

Vill du göra ett ännu större ställningstagande för miljön väljer du Biogas istället för naturgas. Biogas framställs från restprodukter som exempelvis gödsel, träflis och hushållssopor och är därför helt förnybart. Dessutom minskar koldioxidutsläppen ytterliggare då materialet är organiskt nedbrytbart, och den koldioxid som produceras av förbränningen naturligt tas upp av växterna i naturen igen. 

Genom att aktivt välja el från förnybar biogas kapar du alltså din verksamhets utsläpp och är samtidigt med och driver utvecklingen av hållbara bränslealternativ.

Väljer du biogas från oss innebär det att:

  • Du är med och bidrar till att sänka koldioxidutsläppen
  • Du ligger i framkant när det gäller att ställa om till företagande som sätter miljön först
  • Du får ett miljöintyg som visar kunder och anställda att ditt företag har gjort ett aktivt val för att främja miljön
  • Du kan använda samma utrustning som idag. Biogas distribueras nämligen i samma nät som naturgas.

Vi ser till att ni får pengarna tillbaka

För att uppfylla Skatteverkets krav fakturerar vi energi- och koldioxidskatten till dig. Biogasen är dock helt befriad från dessa. För att få skatten återbetald kvartalsvis behöver du själv skicka in upplysningar till Skatteverket.  Vi vet att ni har mycket annat att göra – därför erbjuder vi Skatteservice.

Vi hjälper dig att ta fram förbrukningsuppgifter och att beräkna den återbetalningsberättigade delen. Och om du vill agerar vi även ditt ombud och avlastar dig genom hela ansökningsprocessen.

Vi ger dig trygghet – och bättre ekonomi

Det är viktigt att du kan lita på att din anläggning alltid presterar på bästa nivå, och att den håller så länge som möjligt. Med vårt serviceavtal kan du känna dig trygg! Du kan välja mellan att få service varje eller vartannat år. Med rätt underhåll förlänger du livslängden på din anläggning och risken för driftsproblem minimeras.

Representerar du en grupp fastigheter, till exempel en bostadsrättsförening? Inga problem, våra serviceavtal finns till för dig!

Få mer gjort, med mindre att göra

E.ON Navigator samlar allt som rör ditt företags energiförbrukning på ett och samma ställe och gör det enkelt att få överblick och analysera energianvändningen. Med en enda inloggning har du åtkomst till alla dina verktyg, fakturor och rapporter, oavsett din verksamhets storlek.

För dig som är kund hos oss är E.ON Navigator helt kostnadsfritt.

Boka personlig rådgivning

Vill du veta mer om vad natur- och biogas kan göra för ditt företag? Hör av dig till oss så ser vi tillsammans över dina förutsättningar.

Boka personlig rådgivning

Vill du veta mer om vad natur- och biogas kan göra för ditt företag? Hör av dig till oss så ser vi tillsammans över dina förutsättningar.

Boka personlig rådgivning

Vill du veta mer om vad natur- och biogas kan göra för ditt företag? Hör av dig till oss så ser vi tillsammans över dina förutsättningar.

Boka personlig rådgivning

Vill du veta mer om vad natur- och biogas kan göra för ditt företag? Hör av dig till oss så ser vi tillsammans över dina förutsättningar.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Den här sidan uppdaterades 5 december 2018
av E.ON Energilösningar