När du är uppkopplad till ett E.ON ectogrid™ gör du det möjligt att balansera dina energibehov i form av värme och kyla med någon annans. Genom att dela energi mellan er minskar ni den totala mängden ny energi som behövs i ert kvarter, ert område eller er stad. E.ON ectogrid™ är en perfekt lösning för verksamheter som genererar mycket spillenergi – till exempel datacenter, industrier, större mataffärer och sjukhus.

Vad är Good Neighbor™-energi?

Good Neighbor™-energi är vad vi kallar energin som genereras av ett E.ON ectogrid™. Genom att dela energi minskar du både dina och andras kostnader och klimatavtryck – det gör det enklare att vara en bra granne, helt enkelt. Good Neighbor™-energi är hållbar, kostnadseffektiv och gör dig mer flexibel.  Dessutom kan du välja en engagemangsnivå som passar just din verksamhet.

Affärsmodeller efter dina behov

Good Neighbor™ - olika affärsmodeller

Köp din energi från ett E.ON ectogrid™

Äg din egen utrustning i ett E.ON ectogrid™

Bli delägare i ett E.ON ectogrid™

E.ON ectogrid™ har flexibla affärsmodeller för att lösningen ska passa just dina förutsättningar. Du kan välja en traditionell affärsmodell där energibolaget står för nätet och servicen. Äger du din egen lösning för solceller, batterilagring eller elbilar kan du engagera dig ytterligare i lösningen. En stor fördel med E.ON ectogrid™ är att varje användare i systemet kan välja sin egen engagemangsnivå.

Tekniken bakom E.ON ectogrid™

Lär dig mer om hur energisystemet E.ON ectogrid™ arbetar för att balansera energin och effektivisera förbrukningen för alla anslutna.

E.ON ectocloud™: systemets hjärna

Se hur E.ON ectocloud™ använder smarta algoritmer baserade på data och prognoser för att göra energisystemet så effektivt som möjligt.

Har du spillenergi att dela?

Om du har ett överskott av lågvärdig värme eller kyla kan det vara en perfekt början till att dela energi med andra och sänka kostnaderna. Hör av dig så berättar vi mer om E.ON ectogrid™ och Good Neighbor™-energi.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Kontakta oss

Kamilla Björkman
Head of ectogrid™
kamilla.bjorkman@eon.se

Sonny Strömberg
Head of Sales
sonny.stromberg@eon.se