Smarta ellösningar | För ditt elnätsbolag - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Luftledningar över äng.

Smarta mätarlösningar för ditt elnätsbolag

– En helhetslösning från E.ON

Nu kan du och ditt elnätsbolag få tillgång till nästa generations smarta mätarlösningar från E.ON. Som partner till oss får du tillgång till alla våra processer och uppdateringar och all service du behöver för att leverera mot dina kunder. Vi installerar mätaren, sköter driften och insamlingen av all mätdata och är med dig hela vägen.

Sedan början av 2017 har vi på E.ON arbetat intensivt med att förbereda utrullningen av nästa generations mätare till våra över en miljon elnätskunder. Nu kan även ni som elnätsbolag få nytta av vår samlade kunskap och erfarenhet med vårt helhetserbjudande för smarta mätarlösningar.

 • Standardisering, automatisering och stordrift

  Vår lösning för smarta mätarsystem grundar sig på standardisering, automatisering och stordriftsfördelar. Lösningen är byggd utifrån en långsiktig strategi för att hantera och bygga upp kunskap, teknik, organisation och människor.

 • Enkelt och effektivt

  Ni får en skalbar lösning med enkel, kostnadseffektiv och högkvalitativ datainsamling. Det skapar förutsättningar för en framtidssäkrad mätdatahantering och ett effektivt samarbete med era kunder, serviceleverantörer och andra partners.

 • En framtidssäkrad lösning

  Vi har lång erfarenhet, och är inte beroende av andra leverantörer. Tack vare det har vi skapat ett framtidssäkrat och komplett erbjudande inom smarta mätarlösningar.

 • Service design – kundresan

  Med hjälp av konceptet Service design har vi utvecklat en väl definierad och dokumenterad kundresa för arbetet med kommunikation, information och planering, både inför och efter mätarbytet. Som vår partner får ni tillgång till hela konceptet och IT-portalen vi har skapat för kundreseprocessen – från den första kontakten tills att hela systemet är i drift.

Det här ingår i paketet

Tillsammans går vi igenom alla delar av utrullningen, som it, integration, kundresan och att förbereda organisationen. Vi är helt övertygade om att det här är en viktig nyckel för få en kundfokuserad och välplanerad utrullning.

Här börjar vi med den faktiska utrullningen, alltså planering, kundkontakt, mätarbyte och datainsamling. Med vår skalbara och modulära lösning får du en framtidssäkrad hantering av mätdata, samtidigt som du får ett effektivt samarbete med kunder, serviceleverantörer och andra partners.

Vi erbjuder en komplett tjänst för teknisk insamling som hjälper dig att minska driftkostnaderna och att leverera snabbare och effektivare resultat. Du får också en effektivare mätdatainsamling, något som minskar antalet incidenter och ger bättre mätdata.

Tilläggstjänster

Du kan även lägga till kvalitetssäkring av mätdata och rapportering av data till hub.

Fyra anledningar att bli partner med oss

 • 1 miljon egna kunder – stordriftsfördelar

  Vi gör stora investeringar i utrullningen av nya mätare, och de närmaste åren kommer vår lösning att rullas ut till över en miljon kunder i vårt eget nät. Som partner till oss får du del av alla fördelar med stordrift, och du får även tillgång till alla processer och alla uppdateringar som du behöver för att din kund ska känna sig trygg. Eftersom vi gör det här även för oss själva kan du känna dig säker på att vi kommer att finnas med dig hela vägen, från installation till service, support och garantier.

 • Enkelt och effektivt

  Du får en skalbar lösning med enkel, kostnadseffektiv och högkvalitativ datainsamling. Det skapar förutsättningar för en framtidssäkrad mätdatahantering och ett effektivt samarbete med dina kunder, serviceleverantörer och andra partners.

 • Vår storlek – din fördel

  Som vår partner får du del av hela vår styrka som stor aktör, beställare, deltagare och influencer i energibranschen. Men vår lösning innebär också ett långsiktigt parnerskap där vi utbyter kunskaper och erfarenheter och utvecklas tillsammans.

 • Service design

  Vi har utvecklat en kundresa som ni kommer att kunna använda i arbetet med era kunder, från första kontakt till systemet är i drift.

 

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur ni kan få en framtidssäkrad smart mätarlösning och bli en en långsiktig partner med oss? Fyll i din e-postadress så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Obligatoriska fält är märkta *.

Mejla eller ring

Den här sidan uppdaterades 1 mars 2019
E.ON Energidistribution (nät)