Vindkraft - företag | Din servicepartner - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Vindkraftverkspark i motljusTvå tekniker arbetar på toppen av vindkraftverk

Drift och underhåll för vindkraft

Av vindkraftsägare, för vindkraftsägare

Personligt drift och underhåll av ditt vindkraftverk 

Vi vill hjälpa de som hjälper Sverige att bli förnybart. Det gör vi genom att förenkla drift- och underhållsbranschen.

För ett par år sedan bestämde vi oss för att själva ta över drift och underhåll av våra vindkraftverk. Målet var att få en tydligare inblick i det underhållsarbete som görs, och samtidigt höja servicenivån. Idag har vi full insyn i hur våra växellådor mår, och har dessutom höjt tillgänglighetssiffrorna.

Nu erbjuder vi vårt personliga drift- och underhållskoncept till dig. Inga krångliga avtal, bara pålitligt underhåll med en vindkraftsägares perspektiv.

Vårt erbjudande

Service

Vi sköter full drift och underhåll av dina vindkraftverk, inklusive service enligt turbintillverkarens specifikationer, samt de rutiner som vi jobbat fram för att höja tillgängligheten på våra egna vindkraftverk. Detta inkluderar både planerade och oplanerade servicetillfällen, påfyllning av oljor, filterbyten samt byten av reservdelar med mera.

Övervakning

Vi fjärrövervakar vindkraftverken dygnet runt och har tekniker redo att rycka ut vid driftstopp. Specialistteam inom SCADA och CMS analyserar kontinuerligt data och vibrationer från vindkraftverken.

Större komponenter

För en ökad säkerhet och lägre risk för ägaren erbjuder vi även fullserviceavtal som inkluderar större komponenter.

Vad säger våra kunder? 

Vårt största kvitto på personlig och bra service kommer från våra kunder. Sedan nästan två år tillbaka har vi ett fullserviceansvar för EWII’s två Vestas-parker i södra Sverige. Under vårt första driftår har vi levererat en tillgänglighet på 99,4% respektive 99,7%.

Vi delar samma mål om att kombinera ekonomisk framgång med klimatarbete. Partnerskapet har också fördelen att E.ON är väldigt familjär med den svenska energimarknaden. Våra vindkraftverk underhålls med ett engagemang som om de vore E.ONs egna.

- Dan H Klitgaard, EWII Production

Rödsand, Danmark - 99% tilgänglighet

Offshore-parken Rödsand 2 i Danmark hyllas som en av de ”bästa” offshore parkerna i världen på grund av sin extremt höga tillgänglighet på 99%. Huvudägaren är SEAS-NVE och deras vindkraftspark består av 90 st Siemens 2,3 MW.

Här finns vi

E.ON Wind i dagsläget har tre huvudsakliga etableringar i Sverige: Malmö, Kalmar och Kårehamn. På dessa etableringar finns även lager med all nödvändig utrustning inklusive förbrukningsmaterial och reservdelar. Då vi är inne i en expansiv fas håller vi även på att sätta upp nya servicehubbar, bland annat i anslutning till våra projekt i norra Sverige, där vi är fullt ansvariga för drift och underhåll samt förvaltning.

Vindön

Turbintyp: Vestas V42 MW: 7,2 COD: 1996
Vägbeskrivning
Lundåkra 1 och 2

Turbintyp: Vestas V80 MW: 4 COD: 2003
Vägbeskrivning
Lundåkra 3 och 4

Turbintyp: Nordex N90 MW: 5 COD: 2008
Vägbeskrivning
Öringe

Öringe Turbintyp: Vestas V90 MW: 6 COD: 2011
Vägbeskrivning
Lilla Edet

Turbintyp: Vestas V90 MW: 6 COD: 2011
Vägbeskrivning
Nybro

Turbintyp: Vestas V90 MW: 20 COD: 2011
Vägbeskrivning
Skabersjö

Turbintyp: Vestas V90 MW: 10 COD: 2012
Vägbeskrivning
Örja

Turbintyp: Vestas V90 MW: 6 COD: 2012
Vägbeskrivning
Knäred

Turbintyp: Vestas V90 MW: 20 COD: 2012
Vägbeskrivning
Örken

Turbintyp: Vestas V112 MW: 18 COD: 2013
Vägbeskrivning
Villköl

Turbintyp: Vestas V112 MW: 21 COD: 2013
Vägbeskrivning
Kårehamn

Turbintyp: Vestas V112 MW: 48 COD: 2013
Vägbeskrivning
Rødsand 2

Turbintyp: Siemens SWT-2.3 MW: 207 COD: 2010
Vägbeskrivning
Åliden

Turbintyp: Nordex N131 MW: 43 COD: 2019
Vägbeskrivning
Brattmyrliden

Turbintyp: Nordex N131 MW: 72 COD: 2019
Vägbeskrivning
Songkjølen

Vägbeskrivning

Våra servicepaket

Våra olika servicepaket hittar du i vår broschyr som du kan ladda ner direkt. För att möta alla behov är paketen flexibla och går att skräddarsy efter just dina behov.

Saknar du något? Hör av dig!

Kontakta oss

Fyll i din e-post, så hör en av våra experter av sig. Tillsammans går vi igenom just dina behov och förutsättningar och diskuterar fram ett lämpligt upplägg anpassat efter dina vindkraftverk.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Vill du hellre ringa?

Den här sidan uppdaterades 31 januari 2019
av E.ON Energilösningar