1. Företag
  2. Producera egen el

Personligt drift och underhåll av ditt vindkraftverk 

Vi vill hjälpa de som hjälper Sverige att bli förnybart. Det gör vi genom att förenkla drift- och underhållsbranschen.

För ett par år sedan bestämde vi oss för att själva ta över drift och underhåll av våra vindkraftverk. Målet var att få en tydligare inblick i det underhållsarbete som görs, och samtidigt höja servicenivån. Idag har vi full insyn i hur våra växellådor mår, och har dessutom höjt tillgänglighetssiffrorna.

Nu erbjuder vi vårt personliga drift- och underhållskoncept till dig. Inga krångliga avtal, bara pålitligt underhåll med en vindkraftsägares perspektiv.

Vårt erbjudande

Service

Vi  sköter och ansvarar för all drift och underhåll på era vindkraftverk enligt turbintillverkarens specifikationer. Ni får också del av vår erfarenhet av att höja tillgängligheten, som vi applicerar på våra egna vindkraftverk. Detta inkluderar bland annat två planerade servicetillfällen per år (gäller för Vestas turbiner) enligt E.ONs arbetsinstruktioner, påfyllning av oljor, filterbyten, fettning av vitala komponenter och byten av mindre reservdelar.

Övervakning

Vi fjärrövervakar vindkraftverken dygnet runt via vårt kontrollrum och har tekniker redo att rycka ut vid driftstopp. Specialistteam inom SCADA och CMS analyserar kontinuerligt data och vibrationer från vindkraftverken.

Större komponenter

För en ökad säkerhet och lägre risk för ägaren erbjuder vi även fullserviceavtal som inkluderar större komponenter.

Vad säger våra kunder? 

Vårt största kvitto på personlig och bra service kommer från våra kunder. Sedan nästan två år tillbaka har vi ett fullserviceansvar för EWII’s två Vestas-parker i södra Sverige. Under vårt första driftår har vi levererat en tillgänglighet på 99,4% respektive 99,7%.

Vi delar samma mål om att kombinera ekonomisk framgång med klimatarbete. Partnerskapet har också fördelen att E.ON är väldigt familjär med den svenska energimarknaden. Våra vindkraftverk underhålls med ett engagemang som om de vore E.ONs egna.

Hans Møller, EWII Production

Rödsand, Danmark - 99% tilgänglighet

Offshore-parken Rödsand 2 i Danmark hyllas som en av de ”bästa” offshore parkerna i världen på grund av sin extremt höga tillgänglighet på 99%. Huvudägaren är SEAS-NVE och deras vindkraftspark består av 90 st Siemens 2,3 MW.

Transparency in our collaboration and the personal contact to key executives [with E.ON] covering the agreement are very good

Jesper Lange, SEAS-NVE

Här finns vi

E.ON Wind i dagsläget har tre huvudsakliga etableringar i Sverige: Malmö, Kalmar och Kårehamn. På dessa etableringar finns även lager med all nödvändig utrustning inklusive förbrukningsmaterial och reservdelar. Då vi är inne i en expansiv fas håller vi även på att sätta upp nya servicehubbar, bland annat i anslutning till våra projekt i norra Sverige, där vi är fullt ansvariga för drift och underhåll samt förvaltning.

Våra servicepaket

Våra olika servicepaket hittar du i vår broschyr som du kan ladda ner direkt. För att möta alla behov är paketen flexibla och går att skräddarsy efter just dina behov.

Saknar du något? Hör av dig!

Kontakta oss

Fyll i din e-post, så hör en av våra experter av sig. Tillsammans går vi igenom just dina behov och förutsättningar och diskuterar fram ett lämpligt upplägg anpassat efter dina vindkraftverk.

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Vill du hellre ringa?

Lars Ohlsson
lars.ohlsson@eon.se
+46 705 89 89 23

Sarah Törnqvist
sarah.thornqvist@eon.com
+46 730 58 74 92