Solceller - Företag | Helhetslösning av solpaneler till företag - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Solel

Skaffa solceller till ditt företag

Solpaneler efter ditt företags behov

Att skaffa solceller är enkelt, oavsett vilka behov du har. Vi tar fram en lösning som passar just ditt företag eller din fastighet och hjälper dig hela vägen, från planering till färdig installation. Idag kan vi leverera nyckelfärdiga solsystem till företag från Uppsala och söderut, är din verksamhet längre norrut så har vi regionala samarbetspartners. Har du en takyta på minst 400 kvadratmeter så kontakta våra rådgivare för att få ett skräddarsytt förslag på solpaneler efter ditt företags behov.

Är du privatkund eller har ett mindre företag? Välkommen att kontakta Solpatrullen.

 • Hos oss får du en helhetslösning för installationen av dina solceller.

 • Du kan lita på att vi finns kvar under hela anläggningens garantitid.

 • Vi hjälper dig med projektering, elcertifikat, bygglov, projektledning och att söka statligt stöd.

 • Vi har inga mellanhänder.

 • Vi jobbar med noggrant utvalda installatörspartners.

Vill du veta mer om att producera solel?

Kontakta vår rådgivare:

Lönsamhet

Inget företag är det andra likt. Därför skapar vi alltid lösningar för solpaneler till just ditt företags behov. Utöver själva solcellerna med kringutrustning ingår montering och garantier i alla paket. Du kan alltid se din elproduktion via växelriktaren eller elcertifikatmätaren.

Exempel: Fastighetsbolag

”Fastighetsbolaget Apeln” har en takyta på 2000 kvadratmeter och en årsproduktion på 160 000 kWh, och använder största delen av elproduktionen. Fastighetsbolaget kan räkna med

 • en investeringskostnad på cirka 1 900 000 SEK exklusive moms
 • en avkastning på 8-11 %
 • en återbetalningstid på 9-12 år.

* Kalkylen grundar sig bland annat på ett rörligt elpris på 40 öre per kWh och att man beviljas stöd för solceller på 30 % av investeringen. 

Exempel: Bostadsrättsförening med stora takytor

”Bostadsrättföreningen Liljevången” har ett 500 kvadratmeter stort platt tak och en årsproduktion på 30 000 kWh. De kan inte göra avdrag för moms och har IMD-el i alla lägenheter. Föreningen använder elen själv och säljer solenergi.

Bostadsrättsföreningen kan räkna med

 • en investering på 450 000 SEK inklusive moms
 • en avkastning på 9-11 %
 • en återbetalningstid på 8-11 år.

* Kalkylen grundar sig bland annat på ett rörligt elpris på 40 öre per kWh och att man beviljas stöd för solceller på 30 % av investeringen. 

 

Exempel: Tillverkande industri 

”Anderssons industri” har en takyta på 5000 kvadratmeter och en årsproduktion på 380 000 kWh. Industrin använder det mesta av elproduktionen själv och betalar nästan ingen energiskatt. ”Anderssons industri” kan räkna med

 • en investering på 3 950 000 SEK exklusive moms
 • en avkastning på 6-8 %
 • en återbetalningstid på 11-15 år.

* Kalkylen grundar sig bland annat på ett rörligt elpris på 40 öre per kWh och att man beviljas stöd för solceller på 30 % av investeringen. 

Tjäna pengar på din elproduktion

Som företagare har du ofta tillräckligt med yta för att installera en solcellsanläggning som inte bara gör dig mer självförsörjande, utan som också gör det möjligt för dig att tjäna pengar på din elproduktion under högsäsong. Som en av Sveriges största inköpare av förnybar el hjälper vi gärna till.

Ersättningen du får för din el kommer från två olika aktörer. Dels kan du få ersättning för den så kallade ”nätnyttan” av ditt elnätsbolag. Dessutom får du betalt av det elhandelsbolag som köper din egenproducerade el.

Olika elhandelsbolag betalar olika mycket för elen de köper. Därför är det viktigt att du gör ett aktivt val av vem du säljer till, framför allt när det handlar om större volymer. 

Mer information om våra villkor och hur det fungerar att sälja din el till oss

Är dina solceller placerade inom vårt elnät hittar du dessutom information om inkoppling och ersättning för nätnytta

Inte redo för solceller?

Välj ett elavtal med förnybar energi och stötta utvecklingen av solenergi för företag och privatpersoner.

Frågor och svar om solceller för företag

Frågetecken

Vad menar ni med att ni finns kvar under hela garantitiden?

De flesta tillverkare har en effektgaranti som innebär att solcellerna ska ha en viss maxeffekt, vanligen 80 % av ursprungseffekten, om 25 år. Men vi på E.ON vet att vi faktiskt kommer att finnas kvar när 25 år har gått. Därför kan du känna dig trygg med att du kan få hjälp under hela anläggningens garantitid.

Frågetecken

Hur fungerar Navigator?

Med vårt uppföljningsverktyg Navigator kan du se förbrukningen ända ner på timnivå och ser hur mycket el som produceras, till skillnad från andra uppföljningsverktyg där du enbart kan se produktionen.

Frågetecken

Hur ser era solceller ut?

Våra solceller är polykristallina eller monokristallina och smälter in bra på de flesta byggnader. På cellens framsida finns en skiva härdat glas som skyddar cellen mot yttre slitage, medan baksidan består av ett UV-beständigt material.

Fler frågor och svar

Se fler vanliga frågor och svar om solceller.

Få hjälp av våra solcellsexperter

Vill du få hjälp att utvärdera om solceller är rätt för ditt företag? Hjälp oss med informationen nedan, så hör en av våra solcellsexperter av sig. Vi hörs!

Är du privatkund eller har ett mindre företag? Kontakta Solpatrullen.  

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Så har vi hjälpt andra

Möt några av våra företagskunder som satsat på solpaneler.

Den här sidan uppdaterades 14 maj 2019
av E.ON Energilösningar (handel)