Skaffa solceller - Företag | Producera egen el - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Solel

Skaffa solceller till ditt företag

Solcellslösningar för dina behov

Med solceller på taket minskar du företagets elkostnader och stärker dess miljöprofil. Att skaffa solceller är enkelt, oavsett vilka behoven är. Vi tar fram en lösning som passar ditt företag och hjälper dig hela vägen, från planering till färdig installation. Kontakta våra rådgivare för att få ett skräddarsytt förslag efter dina behov.

Vill du veta mer om att producera solel?

Kontakta vår rådgivare:

Varför skaffa solceller till företaget?

1

En miljöpolicy som syns

Med solceller på byggnaden visar du dina kunder att du aktivt tar ansvar för miljön.

2

Kontroll över elkostnaderna

Minska inköpsbehovet och bli mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar.

3

Sälj överskottet

Om solcellerna producerar mer el än vad du förbrukar, kan du sälja överskottet till oss.

4

Minimalt underhåll

Solceller behöver ingen underhållning och ger inga utsläpp.

5

Förmånliga solcellsbidrag

Du kan få både statligt investeringsstöd och skattereduktion för solceller. Sök investeringsstöd.

6

Energieffektivisering på köpet

När du anlitar E.ON får du en partner som hjälper ditt företag att energieffektivisera på alla plan.

Prisexempel

Inget företag är det andra likt. Därför skapar vi alltid lösningar efter dina behov. Utöver själva solcellerna med kringutrustning, ingår montering och garantier i alla paket. Dessutom får du mätaren Smart Meter, som gör att du kan följa din produktion och konsumtion i en app.  

Självförsörjande på sol
En lite mindre gård med ett tak på 65 kvadratmeter har plats för ungefär 40 polykristallina paneler som ger runt 9500 kWh* per år. Total kostnad för allt detta, inklusive installering och material, är 152 000 kronor plus moms.

* Förväntad effekt beror på solcellernas lutning och var i Sverige de finns.

Utrymme för inkomstkälla
Med ett tak på 131 kvadratmeter finns det gott om plats för en helt egen solfarm. 80 monokristallina solpaneler kan tillsammans ge 21 600 kWh* per år, vilket förmodligen är mer än vad du och ditt företag förbrukar. Sälj överskottet och tjäna pengar på köpet! Total kostnad för allt inklusive installering: 310 000 kronor plus moms.**

* Förväntad effekt beror på solcellernas lutning och var i Sverige de finns.
** Gäller endast installation på plåttak

 

Investera i framtiden
På en större gård med en takyta på totalt 196 kvadratmeter finns det utrymme för så många solpaneler att det förmodligen blir energi över till försäljning. 120 polykristallina solpaneler kan tillsammans ge drygt 28 600 kWh* per år, vilket är en hel del. Total kostnad inklusive installering landar på 390 000 kronor plus moms ** – en smart investering som du kommer att få tillbaka med åren.

* Förväntad effekt beror på solcellernas lutning och var i Sverige de finns.
** Gäller endast installation på plåttak

 

Tjäna pengar på din elproduktion

Som företagare har du ofta tillräckligt med yta för att installera en solcellsanläggning som inte bara gör dig mer självförsörjande, utan som också gör det möjligt för dig att tjäna pengar på din elproduktion under högsäsong. Som en av Sveriges största inköpare av förnybar el hjälper vi gärna till.

Ersättningen du får för din el kommer från två olika aktörer. Dels kan du få ersättning för den så kallade ”nätnyttan” av ditt elnätsbolag. Dessutom får du betalt av det elhandelsbolag som köper din egenproducerade el.

Olika elhandelsbolag betalar olika mycket för elen de köper. Därför är det viktigt att du gör ett aktivt val av vem du säljer till, framför allt när det handlar om större volymer. 

Mer information om våra villkor och hur det fungerar att sälja din el till oss

Är dina solceller placerade inom vårt elnät hittar du dessutom information om inkoppling och ersättning för nätnytta

Inte redo för solceller?

Välj ett elavtal med förnybar energi och stötta utvecklingen av solenergi.

Frågor och svar om solceller för företag

Frågetecken

Skiner solen tillräckligt i Sverige?

Det verkar kanske inte så, men Sverige har faktiskt riktigt bra förutsättningar för solceller. Vi har ungefär lika många soltimmar som i Centraleuropa.

Frågetecken

Hur fungerar solceller?

När solljuset faller på solcellen skapas en elektrisk spänning i form av likström mellan solcellens fram- och baksida. En så kallad växelriktare omvandlar sedan energin till el som du kan använda.

Frågetecken

Vad är skillnaden mellan solceller och solfångare?

Solceller omvandlar solenergi till el medan solfångare producerar värmeenergi.

Frågetecken

Hur ser solcellerna ut?

Våra solceller är monokristallina och smälter in bra på de flesta byggnader. På cellens framsida finns en skiva härdat glas som skyddar cellen mot yttre slitage, medan baksidan består av ett UV-beständigt material.

Fler frågor och svar

Se fler vanliga frågor och svar om solceller.

Så har vi hjälpt andra

Möt några av våra företagskunder som satsat på solceller

Få hjälp av våra solcellsexperter

Vill du få hjälp att utvärdera om solceller är rätt för ditt företag? Hjälp oss med informationen nedan, så hör en av våra solcellsexperter av sig. Vi hörs!
Är du privatkund, välkommen att kontakta Solpatrullen.  

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Den här sidan uppdaterades fredag 11:33