Win-win med solel

Energiomställningen är igång, men för att sätta fart på den ordentligt behöver vi hjälpas åt och se till att andelen förnybar elproduktion ökar. Genom att bidra till att fler solcellsparker byggs är du med i omställningen på riktigt – samtidigt som er konkurrenskraft stärks i ett samhälle som ställer allt högre krav på att företag tar miljöansvar.

Vi erbjuder helhetslösningar och intressanta partnerskap för både markägare som vill bygga solcellspark och företag som vill täcka en större del av sitt energibehov med solel. Kontakta våra solparksexperter för dialog kring just era förutsättningar!

Är du privatkund eller har ett mindre företag? Välkommen att kontakta våra solcellsexperter för mindre solcellsanläggningar.

Ett partnerskap som skapar förnybar omställning på riktigt

Vi kopplar ihop företag som vill bygga en solcellspark med företag som vill köpa närproducerad förnybar solel. Du som elhandelskund får alltså förnybar el från en anläggning som inte hade byggts om inte vi kopplat samman producent och elkund. Och tillsammans bidrar vi till att öka andelen förnybar elproduktion i Sverige.

Bild som visar hur E.ON kopplar ihop solcellsparksägare med företag som får el från solcellsparker

Så här går det till

 • Utredning och avtalsförslag för solcellsparken Vi hjälper dig som markägare att göra en utredning av markens potential och ger dig ett avtalsförslag på en solcellspark.

 • Avtal för elhandel Vi hjälper dig som elkonsument att hitta en producent som du kan köpa förnybar el direkt av genom ett PPA (Power Purchase Agreement).

 • Producent och elhandelskund kopplas ihop Vi kopplar ihop producent och elhandelskund och hanterar flödena.

 • Investering i solcellsparken Vi bygger och tar hand om driften av solcellsparken.

 • Stor skillnad för miljön Som elhandelskund köper du sen den producerade elen för ett marknadspris + en miljöpremie för den lokala och förnybara el som läggs till i energisystemet.

Solcellsparker för dig som är markägare

För att en solpark ska bli så lönsam som möjligt är det viktigt att anlita en solcellsexpert som hanterar hela värdekedjan – från projektering till installation och inte minst drift och elförsäljning. Det är därför våra kunder är extra nöjda. För vi är både solcells- och energiexperter. Du får dessutom en anläggning som är enkel att administrera tack vare den digitala energitjänsten E.ON Navigator. Summan är att du får ett komplett system som är perfekt designat och kalibrerat för att maximera både lönsamhet och hållbarhet.

Har du en ledig markyta på minst 2 hektar? Kontakta våra rådgivare för att få ett skräddarsytt förslag på solpaneler efter ditt företags behov.

Fördelar för dig som är producent

 • Dra nytta av obrukbar mark Mark som du annars inte hade haft användning av gör nytta.

 • En lönsam investering Du får en garanterat hög avkastning med låg risk.

 • En investering i omställningen till förnybar energi Du som markägare bidrar till att öka andelen förnybar energi och därmed minska koldioxidutsläppen.

Fördelar för dig som är elhandelskund

 • Ett konkret bidrag i omställningen till förnybar energi Du som är elhandelskund bidrar till att öka den faktiska andelen förnybar energi, och gör därmed en påtaglig insats för att minska koldioxidutsläppen.

 • En affärsmässigt hållbar energiförsörjning Du framtidssäkrar energiförsörjningen för din affär och ökar din konkurrenskraft.

 • Ett starkare varumärke En tydlig hållbarhetssatsning ger ett starkare varumärke, både ur hållbarhets- och employer branding-perspektiv.

Frågor och svar om solcellsparker och partnerskap

 • Blir elhandelskunden delägare i den nya anläggningen? Nej. Kunden och producentens relation styrs i ett avtal, där kunden bland annat förbinder sig att köpa den el som produceras i anläggningen under en viss tid.

 • Vilka vinster ger detta för mig som är elhandelskund? Som elhandelskund är du med och bidrar till energiomställningen på riktigt genom hjälpa till att addera mer förnybar energi. Självklart går det också att använda det i din marknadsföring för att stärka din hållbarhetsprofil.

 • Vilka vinster ger detta för samhällets omställning? Det tillför fler anläggningar för produktion av grön energi och ökar nyttjandet av obrukbar mark. Sammantaget minskar samhällets beroende av fossil energi.

 • Varför gör E.ON det här? Energibolag har ett särskilt ansvar i omställningen till ett förnybart energisystem, och givetvis goda möjligheter att driva den. Det här är ett av många sätt som E.ON väljer att stötta lokala aktörer som är nödvändiga för att samhället ska klara omställningen.

Trianon satsar på solen

Trianon gör energiomställning på riktigt genom att köpa el från en solcellspark som inte hade byggts annars.

Bli uppringd av våra solcellsexperter

Vill du få hjälp med att utvärdera om el från en solcellspark är rätt för ditt företag? Hjälp oss med informationen nedan, så hör en av våra experter av sig. Vi hörs!

Är du privatkund eller har ett mindre företag? Kontakta oss om våra mindre solcellsanläggningar

Välj

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Eller kontakta oss direkt

Våra rådgivare för solcellsparker

Marius Chard Uscilo