Flexibelt med fjärrvärme för ditt företag

Ett nytt värmesystem är en långsiktig investering som måste bli rätt från början. Därför är vi med dig hela vägen, och hjälper dig skapa en lösning som passar just ditt företag. Du väljer hur anslutningen ska gå till, vilken betalningslösning som passar bäst och vilken servicenivå du vill ha.

Fjärrvärme för företag - Varför då?

Det finns många anledningar att skaffa fjärrvärme till företaget. Här är de tre viktigaste.

1. Tryggt och prissäkert

Fjärrvärme kan produceras av många olika sorters bränsle. För dig som företagare betyder det en driftsäker leverans och ett stabilt pris, eftersom fjärrvärmen sällan påverkas av resursbrist. För miljön betyder det minskade utsläpp, då vi i stor grad utvinner värme från resurser som annars skulle ha gått förlorade.

2. Energieffektivt

Fjärrvärme låter oss dela på resurser och gör det lättare att bara använda exakt så mycket energi som behövs. Tack vare nätverket kan en byggnad med ett överskott av värme från till exempel produktion, kylmaskiner, solfångare och liknande, skicka tillbaka det in i fjärrvärmenätet så att det får göra nytta hos någon annan.

3. Hållbart

Genom att använda några få pannor med effektiv rening till flera byggnader, istället för att varje byggnad har sin egen panna, minskar vi utsläppen till luft, mark och vatten. Du som kund minskar dina underhållskostnader, och får mer plats över som annars hade upptagits av en värmeanläggning.

Så funkar fjärrvärme

Fjärrvärme har redan starka band till företagande. Hela idén bygger nämligen på den enkla ekonomiska principen om storskalighet. Alltså att det blir både prisvärt och resurseffektivt att använda en central värmekälla som distribuerar värme till många användare, än att alla har en egen.

Fjärrvärme som ett nätverk som förbinder byggnader i behov av värme med varandra

1. Tänk på fjärrvärme som ett nätverk som förbinder byggnader i behov av värme med varandra. Nätets start- och slutpunkt är ett värmeverk som värmer upp vatten till ca 60-120 grader.

Illustration som visar kallt och varmt

2. Det varma vattnet skickas ut i ”nätet”, ett kretslopp av välisolerade rör under marken, till fjärrvärmecentraler i de anslutna byggnaderna.

Värmeväxlare ikon

3. I respektive byggnad finns en värmeväxlare som överför värmen, men inte vattnet, till byggnadens eget värmesystem.

Fjärrvärme som ett nätverk vattnet skickas tillbaka ikon

4. Det avkylda vattnet skickas i sin tur tillbaka till värmeverket för att värmas upp igen.

Så köper du fjärrvärme

Alla företag har olika kompetenser och olika förutsättningar. Vill du själv gräva ner dina fjärrvärmerör? Med vårt flexibla alternativ Fjärrvärme med självplock bestämmer du exakt vilka delar du vill ha hjälp med, hur du vill betala, och vilka tilläggstjänster du vill ha. 

Flis

Fjärrvärme med självplock

Fjärrvärme med självplock ger dig flexibiliteten att skräddarsy din egen fjärrvärmelösning. Självplock guidar dig igenom allt du behöver ta ställning till och passar dig oavsett om du redan har fjärrvärme eller om du hört konceptet "fjärrvärme" för första gången.

Har du redan fjärrvärme väljer du helt enket vilka tilläggstjänster du vill ha. Kanske vill du optimera din fjärrvärmeanläggning genom att få regelbunden service och jour? Eller koppla upp din anläggning så att du alltid har koll på att den fungerar som den ska?

Har du inte fjärrvärme sedan tidigare guidar vi dig igenom hela processen. Från vilken finansierngslösning som passar dig bäst, till vilken servicenivå och support du behöver.

Här kan du få fjärrvärme 

Vårt mål är att fjärrvärme ska vara det mest förmånliga uppvärmningsalternativet på din ort. Just nu erbjuder vi fjärrvärme i Malmö, Norrköping, Söderköping. Örebro, Kumla, Hallsberg och i stockholmsregionen.

Få personlig rådgivning

Kontakta Kundservice Företag

Priser och avtal 

Hur mycket du betalar för din fjärrvärme beror på vart vi levererar fjärrvärmen, och naturligtvis hur mycket värme ditt företag förbrukar.

Jämför ditt fjärrvärmepris

Vi prissätter fjärrvärmen utifrån uppvärmningsalternativen på din lokala uppvärmningsmarknad. Fjärrvärme från E.ON ska alltid vara ditt bästa alternativ på värmemarknaden.

Vill du se exakt vilka priser som är aktuella för din region, och hur det sett ut historiskt? Följ länken nedan. Där hittar du även jämförelser med andra värmeslag.

Boka personlig rådgivning

Vill du få en offert eller personlig rådgivning? Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.

Vill du hellre ringa?

Rikard Henriksson
Malmö
rikard.henriksson@eon.se
0702 - 19 33 31

Carl Hylander
Norrköping
carl.hylander@eon.se
0725 - 50 63 35

Lennart Karlsson
Örebro
lennart.karlsson@eon.se
0705 - 23 22 83

Kajsa Danielsson
Stockholm
kajsa.danielsson@eon.se
0735 - 14 85 02

Inspireras av andra

Läs mer om hur vi har hjälpt några av våra andra företagskunder

Förnybar fjärrvärme drog in fler kunder

Som Sveriges största kommersiella fastighetsägare har Castellum ett stort miljöansvar. Därför valde de förnybar fjärrvärme. Valet visade sig bli gynnsamt både för affären och miljön.

Så blev fjärrvärmen en del av Castellums hållbarhetsstrategi

Med E.ON som partner minskar Örebroporten resursslöseriet

Går det att värma bostäder med is? Frågan ställdes av fastighetsbolaget Örebroporten. Lösningen togs fram av oss på E.ON.