Engagemang och energi - därför sponsrar E.ON fotboll

Kvitteringar på övertid. Höjda bucklor. Jubel och tårar. Fotboll är ett spel som väcker stora känslor. 

Fotbollen skapar gemenskap, bygger framtidstro och väcker starka känslor. Nästan hälften av alla svenskar är på något sätt engagerade i fotboll. Det är helt enkelt en sport som spelar roll. Därför vill vi hjälpa alla som är engagerade i fotbollen att spara energi - både i klubben och hemma. Pengarna du sparar kan du investera i din klubb. Och samtidigt gör du miljön en tjänst.

Till höger kan du läsa mer om våra initiativ för att hjälpa klubbar att spara energi:

  • Ansök om bidrag ur Energifonden
  • Ta del av våra energispartips 

Kickar till klubbar

Med hjälp av energibidrag från Energifonden har Västerlösa GoIF skaffat en ny luftvärmepump, som minskar deras elförbrukning med 20 procent.

Vårt samarbete med Svenska Fotbollsförbundet möjliggör också andra typer av energiinjektioner i klubbarna. Till exempel lät vi Charlotte Rohlin från svenska damlandslaget besöka Västerlösa GoIF. Hon hjälpte klubben att bli ännu bättre på att värma upp.

Våra favoritlag

Vi på E.ON samarbetar med en rad fotbollsklubbar runtom i landet. Här är våra favoritlag. 

Grunden för samarbetet mellan Malmö FF och E.ON är hållbarhet. Sedan 2009 har klubben valt att enbart köpa miljövänlig el från ursprungsmärkt vattenkraft. 2015 installerade E.ON sin tjänst Energidirigent Fastighet, EDF, för att energieffektivisera Swedbank Arena. EDF använder sig av strategiskt placerade mätare inomhus som läser av temperatur och fukt för att kunna kontrollera energianvändningen bättre.

Malmö FF

I samarbetet med Örebro SK har E.ON bland annat valt att engagera sig i den årliga julklappsutdelning på Universitetssjukhuset i Örebro. E.ONs personal köper och slår in julklappar som sedan delas ut av ÖSK.  Detta sprider ljus och värme och ger ett avbrott i vardagen för barn och ungdomar som spenderar sin jul på sjukhus. 

På den bästa möjliga platsen på Behrn Arena, ÖSKs hemmaarena, står Energisoffan. För att sitta i soffan ska man ge så mycket energi som man möjligt kan till ÖSK i sociala medier.

Testa och se hur mycket ÖSKare du är

Örebro SK

E.ON bidrar till IFK Norrköpings samhällsengagemang , där bland projektet Bollis. Projektet vill genom lek och spel förbättra ungdomars sociala och språkliga kompetens samt medverka till integration i svenska samhället i områden som saknar organiserad barn- och ungdomsfotboll. Förutom ökad integration så fokuserar projektet på att stimulera kamratskap mellan ungdomar från olika kulturer, öka förståelse för regler och arbetsformer och skapa en ömsesidig respekt mellan barn/ungdomar och ledare.

IFK Norrköping

FC Rosengård och E.ON tror på Malmö och Rosengård och satsar på projekt som utvecklar människor, både på och utanför planen. Boost by FC Rosengård är ett projekt som är till för alla ungdomar men med särskild fokus på de som inte har fullföljt sin gymnasieutbildning, har en funktionsnedsättning eller är utrikes födda. Projektet leder till en minskad ungdomsarbetslöshet och till ungas varaktiga integration på arbetsmarknaden. Så många som hälften av de som har deltagit i projektet har uppnått sitt mål om anställning eller utbildning.

FC Rosengård

År 2011 startade GIF Sundsvall, som det första laget i Superettan, Fotboll för individer med funktionshinder. Största delen av E.ONs sponsorskap fokuseras på Fotboll för individer med funktionshinder, ett lag där alla får delta. Laget gör succé både på och utanför planen och deltar bland annat i Storsjöcupen, Umeå Festivalen och en egen anordnad turnering.

GIF Sundsvall

Den här sidan uppdaterades i går 15:32