Det är svårt att se med blotta ögat och inget man gärna tänker på, men den ökade trafiken och i synnerhet dieselfordon har en ganska allvarlig inverkan på miljön och vår hälsa. Tillsammans kan vi vända trenden och biogas är ett utmärkt alternativ. Körkänslan är densamma. Skillnaden är att du kan köra Stockholm-Malmö hela tolv gånger innan du släppt ut lika mycket koldioxid som diesel skulle gjort på en enda sträcka. Inte illa va?

6 fördelar med biogas för dig som bilägare

Bidra till renare närmiljö

Biogas reducerar kraftigt utsläpp av koldioxid och släpper ut mycket låga värden av kväveoxid och partiklar. Nära noll, faktiskt. En stor skillnad jämfört med bensin, men framförallt jämfört med diesel. Biogas är ett prioriterat bränsle från regeringen och biogasbilar är välkomna i alla miljözoner.

Klimatbonus

När du köper en biogasbil får du 10 000 kronor i klimatbonus och slipper den malusskatt som läggs på bensin- och dieselbilar.

Rent och enkelt

Att tanka biogas är både enkelt och rent, inget spill och inga ångor.

Minimera dina CO2-utsläpp

När du kör på ren biogas sänker du dina koldioxidutsläpp med hela 94 procent jämfört med bensin och diesel.

Hållbart bränsle med lång räckvidd

En full tank tar dig runt 30-60 mil idag, beroende på bilmodell. Det finns ett väl utbyggt nät av biogasstationer i både Sverige och resterande Europa, vilket gör det lätt att fylla upp tanken på vägen.

Brett utbud av fordon

Biogasfordon är inte bara det mest hållbara utan även det mest allsidiga alternativet till diesel idag. Biogasfordon finns inom alla segment, från minsta bilmodell till transportbilar, bussar och tunga lastbilar.

Över 200 tankstationer

Det finns gott om ställen att tanka biogas på i Sverige.