Familjen Jarny samlade

Följ familjen Jarnys energiexperiment

Vi på E.ON låter familjen Jarny, en energifull 7-barnsfamilj, vara med i ett spännande energiexperiment där de ska ställa om – #kilowattförkilowatt. 

Varje år förbrukar familjen Jarny ca 20 000 kWh. Exakt vad elen går till har de inte riktigt koll på. Ännu. Därför har familjen fått E.ON Elna™ av oss. En smart tjänst i E.ON-appen som kan hjälpa dem att få koll på sin energiförbrukning. Ibland till deras stora förvåning, ibland till glädje och ibland till en smärre chock.

Föräldrafritt, luftmadrasser och olika viljor – Avsnitt 2

Hur reagerade barnen på pappa Joakims idé kring hur de kan få ned upp­värmningen i huset? Hur påverkades första upp­draget när barnen plötsligt fick föräldra­fritt på grund av en date-weekend i Jönköping? Och hundarna Lennox och Jackson, de är väl med på noterna eller?

Ute nu! Missa inte avsnitt två.

E.ON Elna™ flyttar in - Avsnitt 1

Familjen får sitt första uppdrag. Hur kommer de olika familjemedlemmarna reagera? Vem är den största energitjuven? Och vad är det egentligen som händer i garaget…?

Missa inte första avsnittet!

Elna översikt i appen

Säg hej till E.ON Elna™

Ökad kontroll och minskad energiförbrukning med E.ON Elna™. En smart tjänst i E.ON-appen som analyserar hushållets energianvändning dygnet runt.

  • Realtidsförbrukning. Se din aktuella förbrukning i realtid 

  • Kategoriserad förbrukning. Upptäck vad som drar energi genom att se din förbrukning nedbruten i upp till 20 kategorier

  • Min Energi. Förstå hur din förbrukning ser ut genom att titta på den per kategori och över tid 


Kampanj just nu.

Inspireras av alla våra energispartips

Så mycket drar din hemelektronik

Vill du likt familjen Jarny få bättre koll på hur mycket hemelektroniken drar? Vi reder ut hur mycket din hemelektronik drar och hjälper dig med tips på vägen för att minska förbrukningen. 

Identifiera strömtjuvarna

Identifiera vad det är som drar mest el hemma för att på bästa sätt kunna åtgärda det. Vi tipsar om 7 vanliga strömtjuvar - och hur du ska hantera dessa.

Se våra bästa spartips

Här hittar du våra bästa tips och guider med matnyttig information om flytt, elavtal och hur du ska kunna spara mer energi där hemma.

Läs mer om familjen Jarnys experiment 

Joakim och Jennifer framför deras hus

E.ON Elna™ flyttar in

Familjen Jarny är med i ett experiment där de ska se över sin energiförbrukning med hjälp av E.ON Elna™. Hur har det gått sedan Elna flyttade in? Och hur mycket drar egentligen hemmets prylar?

Familjen Jarny firar att de sänkte sin förbrukning med 32% med en tårta

Sänkte energiförbrukningen med 32% – så bar de sig åt

Familjen fortsätter sina energiexperiment och de intensiva diskussionerna om vad som drar mest energi i hushållet pågår ständigt. Pappa Joakim tar i med hårdhandskarna och kommer med ett förslag som inte faller alla i smaken. Är det denna handling som är den stora hemligheten? Eller sitter familjen på fler ess i rockärmen? 

Följ familjen Jarny