Familjen Jarny samlade

Följ familjen Jarnys energiexperiment

Vi på E.ON låter familjen Jarny, en energifull 7-barnsfamilj, vara med i ett spännande energiexperiment där de ska ställa om – #kilowattförkilowatt. 

Varje år förbrukar familjen Jarny ca 20 000 kWh. Exakt vad elen går till har de inte riktigt koll på. Ännu. Därför har familjen fått E.ON Elna™ av oss. En smart tjänst i E.ON-appen som kan hjälpa dem att få koll på sin energiförbrukning. Ibland till deras stora förvåning, ibland till glädje och ibland till en smärre chock.

Jambalaya Jarny – Avsnitt 5

Som husets självklara kock brukar Joakim klara av det mesta i köket. Men att dra ner på elanvändningen och samtidigt göra alla nöjda med middagen blir en rejäl utmaning, som kräver kreativitet långt utanför boxen… 

Titta på avsnitt 5 nu!

Familjen Jarny testar timpris – Avsnitt 4

Familjen har redan testat att sänka innetemperaturen, kortat ner sina duschtider och testat att stänga av hela ovanvåningen. Vad mer kan familjen egentligen göra? Jo - nästa steg i experimentet är att testa timpris. Får pappa Joakim med sig hela familjen en gång till, eller är de trötta på hans strikta direktiv...?

Ute nu! Missa inte avsnitt fyra.

Det stora Joakim Jarny-priset – Avsnitt 3

Familjen Jarnys nya uppdrag är att dra ner på varmvattnet. Men hur ska de få med sig barnen på tåget? Joakims idé är lika självklar som briljant – en duschtävling med ett pris så ärofyllt att ingen kan ignorera det. Eller? 

Ute nu! Se avsnitt tre.

Föräldrafritt, luftmadrasser och olika viljor – Avsnitt 2

Hur reagerade barnen på pappa Joakims idé kring hur de kan få ned upp­värmningen i huset? Hur påverkades första upp­draget när barnen plötsligt fick föräldra­fritt på grund av en date-weekend i Jönköping? Och hundarna Lennox och Jackson, de är väl med på noterna eller?

Ute nu! Se avsnitt två.

E.ON Elna™ flyttar in - Avsnitt 1

Familjen får sitt första uppdrag. Hur kommer de olika familjemedlemmarna reagera? Vem är den största energitjuven? Och vad är det egentligen som händer i garaget…?

Missa inte första avsnittet!

Elna översikt i appen

Säg hej till E.ON Elna™

Ökad kontroll och minskad energiförbrukning med E.ON Elna™. En smart tjänst i E.ON-appen som analyserar hushållets energianvändning dygnet runt.

  • Realtidsförbrukning. Se din aktuella förbrukning i realtid 
  • Kategoriserad förbrukning. Upptäck vad som drar energi genom att se din förbrukning nedbruten i upp till 20 kategorier
  • Min Energi. Förstå hur din förbrukning ser ut genom att titta på den per kategori och över tid 

Kampanj just nu.

Inspireras av alla våra energispartips

Så mycket drar din hemelektronik

Vill du likt familjen Jarny få bättre koll på hur mycket hemelektroniken drar? Vi reder ut hur mycket din hemelektronik drar och hjälper dig med tips på vägen för att minska förbrukningen. 

Identifiera strömtjuvarna

Identifiera vad det är som drar mest el hemma för att på bästa sätt kunna åtgärda det. Vi tipsar om 7 vanliga strömtjuvar - och hur du ska hantera dessa.

Se våra bästa spartips

Här hittar du våra bästa tips och guider med matnyttig information om flytt, elavtal och hur du ska kunna spara mer energi där hemma.

Läs mer om familjen Jarnys experiment 

Joakim och Jennifer framför deras hus

E.ON Elna™ flyttar in

Familjen Jarny är med i ett experiment där de ska se över sin energiförbrukning med hjälp av E.ON Elna™. Hur har det gått sedan Elna flyttade in? Och hur mycket drar egentligen hemmets prylar?

Familjen Jarny firar att de sänkte sin förbrukning med 32% med en tårta

Sänkte energiförbrukningen med 32% – så bar de sig åt

Familjen fortsätter sina energiexperiment och de intensiva diskussionerna om vad som drar mest energi i hushållet pågår ständigt. Pappa Joakim tar i med hårdhandskarna och kommer med ett förslag som inte faller alla i smaken. Är det denna handling som är den stora hemligheten? Eller sitter familjen på fler ess i rockärmen? 

Joakim och Jennifer framför deras hus

Duschtävling sänkte familjens varmvattenförbrukning 

Familjen Jarnys omställningsresa bara fortsätter. Denna gång fick de i uppdrag att dra ner på användandet av varmvatten. Joakims lösning var lika oväntad som briljant – en duschtävling som fick hela familjen att engagera sig.

Familjen Jarny på trappan utanför sitt hus

Smartare elanvändning med AI-teknik

Familjen Jarny har liksom många andra villaägare under de senaste åren gjort allt för att sänka sin energiförbrukning. Den smarta AI-tekniken i E.ON Elna™. har hjälpt familjen att ställa om och att spara pengar. 

Joakim och Jennifer framför deras hus

Elavtal med timpris för en sjubarnsfamilj?

Pappa Jarny insåg att för att lyckas gällde det att motivera barnen. Och motiverade blev de. Familjen Jarny har testat timpris och delar med sig av sina erfarenheter.

Jarnys Jambalaya – rätten som kräver noll energi

Som husets kock brukar Joakim klara av det mesta i köket. Men att minska på elen och samtidigt göra alla nöjda med maten blir en rejäl utmaning, som kräver kreativitet långt utanför boxen…