1. Mitt E.ON
  2. Ditt mätarbyte

Ett bra byte helt enkelt

Snart kommer vi hem till dig och byter ut din elmätare, mot en ny smartare mätare. Vi ställer oss bakom regeringens beslut, som bestämt att alla elmätare i Sverige ska bytas, innan år 2025. 

Mätaren är förberedd för digitala tjänster som kan hjälpa dig att hitta energitjuvar i hemmet. Den bidrar till att eventuella strömavbrott blir kortare då vi lättare kan hitta fel. Vill du sätta solceller på taket kan mätaren även visa din produktion.

Vad händer nu?

Just nu är vi i full gång med att planera in alla mätarbyten, med start hösten 2020. Vi kommer kontakta dig för att föreslå en tid, och då kommer du också kunna logga in på denna sida för att kolla när vi kommer hem till dig, ändra tiden eller justera dina uppgifter.

  • Ändra tiden för ditt mätarbyte

  • Uppdatera ditt mobilnummer

  • Uppdatera elmätarens placering

Så går mätarbytet till

Vi kontaktar dig innan bytet

Före mätarbytet kontaktar vi dig och föreslår en tid. Når vi elmätaren utan din hjälp, behöver du inte vara hemma vid bytet. Är den däremot inte åtkomlig behöver du vara hemma när teknikern kommer.

Under mätarbytet

När teknikern byter elmätaren kommer elen att vara avstängd under en halvtimme. Vid bytet kommer teknikern att dokumentera både din gamla och nya mätarställning och rapportera till E.ON.

Efter bytet av mätaren

Nu är din nya elmätare på plats! Om du har registrerat ditt mobilnummer får du bekräftelse via SMS.