7-barnsfamilj utför energiexperiment på uppdrag av E.ON för att få svenskar att spara el

I ett energiexperiment har 7-barnsfamiljen Jarny från Svedala fått i uppdrag av E.ON att ställa om och bli bättre på att optimera sin energiförbrukning. I en nyproducerad serie får vi följa familjen i deras vardag och deras uppriktiga försök att spara el. Syftet är att inspirera och visa lösningar för att få svenskarna att bli bättre på att ställa om till en lägre energiförbrukning.

Fotograf: Christian Andersson, Apelöga. 

I serien följer vi Familjen Jarny när de tillsammans går till botten med hushållets energiförbrukning. Vem är den största energitjuven? Hur stor del av elräkningen står egentligen värmen för? Och hur påverkar de olika sätten att spara energi familjens livskvalitet?

 – Vi kände att det var dags att göra något som vanliga hushåll på riktigt kan relatera till. Det är riktiga människor, i en riktig vardag med riktiga utmaningar. Vårt samarbete med familjen Jarny hoppas vi ska väcka tankar och hjälpa fler att förstå vad som verkligen ger effekt på energiförbrukningen, säger Louise Eklund Robinson, Senior brand manager på E.ON.

Till sin hjälp har familjen fått testa den nya apptjänsten E.ON Elna™, som består av en uppkopplad dongel som analyserar familjens energianvändning i realtid.

Serien är helt nyproducerad i samarbete med dokumentärfilmarna Tally-Ho, skaparna av SVT-serierna Klippans karaokecup och Madame Deemas kärleksresa. Den lanseras den 2 november på Youtube samt på familjens egna sociala kanaler.

Om familjen:

Familjen Jarny består av pappa Joakim, 50, mamma Jennifer, 46, storebröderna Liam, 23 och Elliott 19, Amina, 25, Zalma 17, Minou 16, och sist men inte minst småsyskonen Alesso, 7 och Felicity, 6. De bor i en villa i skånska Svedala. Mamma Jennifer jobbar i sjukvården och pappa Joakim som mediasäljare. Men förutom det extraknäcker han varje lördag som DJ. Direkt från garaget live-streamar han via sin Twitch-kanal för sina över 10 000 trogna följare. 

Läs mer om familjen Jarnys energiexprement här