Nyheter | E.ON etablerar sig i Eskilstuna - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

E.ON etablerar sig i Eskilstuna

E.ON startar nu en ny depå för energigasen propan i Eskilstuna. Det betyder en ökad leveranssäkerhet för industrikunderna i Mellansverige samtidigt som det kan betyda nya arbetstillfällen i Eskilstuna.

Uppdaterat 27 oktober 2016

– Propan är ett lättreglerat bränsle med betydligt bättre miljöprestanda än exempelvis olja, säger Pär Möller, affärschef för gasolaffären inom E.ON Gas. Etableringen i Eskilstuna är betydelsefull för oss och vi ser stora möjligheter att växa i regionen som är mycket industrität.

E.ON är en av Sveriges ledande leverantörer av propan som levererar närmare 70 000 ton om året till svensk industri. Huvudanläggningen finns i Karlshamn där det finns en lagringskapacitet på nära 80 000 ton. Dessutom finns en depå i Norrköping och nu alltså även en i Eskilstuna. Propan har nästan dubbelt så högt energivärde som exempelvis olja och användningen medför inga eller försumbara mängder av stoft och svavel.

– Depån i Eskilstuna blir viktig för både för våra befintliga kunder och för att skapa möjligheter för tillväxt i Mälardalen. I arbetet med lokaliseringen har vi fått stor hjälp av Eskilstuna Logistik som föreslagit en lämplig etablering men också hjälpt oss med byggnationen. Den nya depån kommer inledningsvis att leverera upp till 10 000 ton/år gasol, säger Pär Möller.

Totalt använder svensk industri cirka 340 000 ton propan, vilket gör att propan står för cirka 3 procent av industrins energibehov.

– Samarbetet med E.ON är ytterligare ett resultat av arbetet med att utveckla och kundanpassa Eskilstuna kombiterminal till att bli en allt viktigare del av transportsystemet i Mälardalen med möjlighet till kombinerade transporter och omlastning mellan järnväg och väg. Fokus från vår sida är att skapa mervärden för våra kunder genom hållbara logistiklösningar som ger bättre service till företag i regionen samt skapar fler arbetstillfällen, säger Roland Sandberg, Infrastrukturförvaltare inom Eskilstuna Logistik och Etablering.