Nyhet | E.ON i nya avtal om elbils-laddning med Max, Preem och EasyPark - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

E.ON fortsätter sin satsning på en grön korridor genom Europa med allt större möjligheter till snabbladdning av elbilar.

E.ON fortsätter sin satsning på en grön korridor genom Europa med allt större möjligheter till snabbladdning av elbilar. Det kräver ett nätverk av samarbetspartners och nu stärks elbilsladdningen ytterligare genom nya samarbeten med Max, Preem och EasyPark.

Publicerat 20 april 2017

Samarbetena innebär ännu större täckning när E.ONs snabbladdarstationer placeras i anslutning till Max hamburgerrestauranger och Preems tankstationer. Utöver betalning med kreditkort blir det nu även möjligt att betala via EasyPark på samtliga laddstationer i E.ONs nätverk i Sverige.

– En fossilfri fordonsflotta är framtiden och vi på E.ON går i bräschen för förnybara lösningar, säger Karin Waldén, Head of Sustainable transports på E.ON Sverige. Vi söker ständigt efter nya partners, det är en av nycklarna för att kunna erbjuda våra kunder en stabil infrastruktur för det som idag kallas alternativa fordon, men som är morgondagens självklara val.

E.ON har sedan tidigare ett starkt samarbete med OKQ8 med etableringar inom både elbilsladdning och biogas och de nya samarbetena knyter ytterligare ihop storstadsregionerna i Sverige, minskar elbilsförares "räckviddsångest" och gör det mer bekvämt att snabbladda.

E.ONs målsättning är att enbart producera och erbjuda 100 % förnybar eller återvunnen energi senast 2025. Avtalen kommer delvis att tillämpas i det unika EU-projektet GREAT, en stor satsning mellan energibolag, fordonstillverkare och offentlig sektor, som alla samarbetar för att minska koldioxidutsläppen i transportsektorn.