Nyhet | E.ON i samarbete med bilpool för hållbar transporter - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

E.ON i samarbete med bilpool för hållbar transporter

Vägtransporter är en av de viktigaste sektorerna att ta itu med när det gäller koldioxidutsläpp. För E.ON är det viktigt att göra det enkelt för personalen att göra bättre val. Genom OurGreenCar finns nu en bilpool på E.ON med elbilar, en elscooter och elcyklar.

Uppdaterat 7 november 2018
Publicerat av E.ON Energilösningar (handel)

– Vi ser att tillgång till en fordonspool med uteslutande eldriva fordon kommer att bidra till att vi både kan minska vårt klimatavtryck och våra kostnader genom att det minskar behovet av taxiresor mellan våra kontor och behovet av traditionella hyrbilar, säger Linda Palac, som ansvarar för E.ONs fastigheter och service kring dem.

Bilpoolen kommer inledningsvis att finnas på E.ONs huvudkontor på Carl Gustafs väg i Malmö, men tanken är att den ska utökas till andra platser.

E.ONs ledstjärna Helt hundra 2025 innebär att företaget senast till 2025 ska leverera 100 % förnybar eller återvunnen energi till kunderna. Men ambitionen sträcker sig längre än så.

– Vi vill vara ett föredöme i samhället. Då måste vi också se över hur vi lever som företag. Naturligtvis är våra transporter då viktiga, fortsätter Linda Palac.

Företaget OurGreenCar levererar fordonspooler med uteslutande eldriva fordon, så som bilar, scootrar och cyklar, till bostadsrättsföreningar, företag och kommuner. Bolaget har utvecklats inom E.ONs :agile-program och har på kort tid fått en rad intressanta kunder.

– Vi hoppas att det blir ett stort intresse när vi introducerar tjänsten, avslutar Linda Palac.

Tjänsten introduceras den 8 november.