Nyhet | Vi laddar Malmös första elbussar - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Vi laddar Malmös första elbussar

I höst får Malmö sina första 13 elbussar – för tystare, bekvämare och mer hållbara resor i staden. Vi har fått förtroendet att leverera laddstationen där bussarna ska laddas vid depån på Bulltofta. I december kommer Malmös elbussar att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp. Bussarna från Volvo drivs med förnybar el och är betydligt tystare än bussar med förbränningsmotor.

Uppdaterat 4 juli 2018

De har en ny inredning mot vad vi vant oss vid med bland annat soffdel och mjukare nattbelysning.

– Vi har sedan länge haft ett gott samarbete med Nobina och Skånetrafiken avseende leverans av biogas till stadsbussar, och vi tar nu nästa steg. Vi har sedan ett par år arbetat med laddsystem för bussar i Köpenhamn och det är extra roligt att vi nu får möjlighet att ta den erfarenheten över Öresund och tillämpa den i Malmö, säger Tore Harritshøj, chef för eMobility inom E.ON i Norden.

Vi levererar ett laddsystem till bussdepån på Bulltofta i Malmö. Dels byggs en laddstation där bussarna kan laddas vid depån, dels ska depåns elanslutning kompletteras för att täcka de utökade effektbehovet.

– Med satsningen på elbussar på linje 7 ska Nobina, tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad, ge Malmöborna bekvämare och hållbara resor. Här bygger vi på Nobina vidare på vår strategiska kunskap för helhetslösningar för elbussar. En viktig komponent i helheten är ett optimalt sätt att ladda bussarna vid depån. Därför är vi glada att det är just E.ON, som har erfarenhet av att leverera nyckelfärdiga och välfungerande system, som levererar detta, säger Sammy Johannesson från Nobina.

Installationsarbetena har påbörjats under juni och anläggningen kommer att vara driftsatt i början av november, så att de första bussarna kan laddas.